Med MVL-bussen til Kassel.

22 mand var i weekenden med bussen til Kassel. Der var rigelig med plads, og det var rart, så kunne man bedre røre sig undervejs. Den sædvanlige råhygge på udturen var omgående etableret, og mange brevdueemner blev endevendt.

Vi hyggede os på hotel La Strada fredag aften og drog i hallen lørdag morgen. Hallen åbnede kl. 9, men inden da stimlede brevduefolket op foran indgangen og i forhallen. Jeg har end ikke til en fodboldkamp stået så tæt, som her foran hallerne i Kassel. Skønt at mærke brevduernes tiltrækningskraft.

Da vi endelig var kommet inden for, fik man dette pust af brevduesportens stadige beståen. Der var folk fra stort set hele Europa. Der var stande fra Polen, fra Portugal osv. Der var rigtig mange mennesker, så man nærmest skulle puffe sig frem. Jeg er ikke helt klar over, hvor mange haller, der var taget i brug, måske 12 – 13. Man kunne gå mellem hallerne uden at skulle uden for. Der var rigtig mange boder med sommerunger til salg, flest fra Tyskland, men der var også Hollandske og Belgiske. Der var da også flere i bussen, som fik handlet sig til en lille blodfornyelse. I én af hallerne kunne man bænke sig og nyde mad, øl, vand og kaffe akkompagneret af et stort hornorkester og i et par timer også af en stor auktion.

Jeg overværede auktionen på tæt hånd i et stykke tid, mest for at nyde auktionarius, men også af nysgerrighed på priserne. Auktionarius havde et enormt brevdueordforråd, og så var han udholdende. Jeg forlod auktionen for at se noget andet, men vendte tilbage en times tid senere for at få noget at spise. Da var han stadig i fuldt sving. På en skræm lige ved siden af ham var vist billede af duen under hammeren, med oplysning af afstamning osv. Det var højlydt, så hele hallen kunne følge med. Først da vi var færdige med at spise, kunne han afslutte auktionen og få en fortjent krammer af arrangørerne. Det var fantastisk. Duerne blev solgt fra 150 euro til 5000 euro. Flot, og så var det jo også et velgørenhedsarrangement.

Efterhånden, som vi fik købt nogle produkter, kunne vi bære dem ud i bussen, som holdt lige uden for indgangen. Det var dejligt. Jeg tror alle fik det, de kunne tænke sig.

Vi var der til kl. 17, så kørte bussen tilbage til hotellet, hvor vi igen skulle hygge os med en dejlig middag. Søndag morgen gik turen atter mod Danmark. Det var en skøn tur.

Via Finn Kornbeck har jeg fået viden om, at turen atter arrangeres til næste år, men rykkes til 28/10 – 30/10.

Nu lader jeg en række billeder fortælle lidt om det hele. De er taget sidst på dagen, hvor der var bedre plads i hallerne.

Kassel okt.15 025

Kassel okt.15 019

Kassel okt.15 018

Der var tøj ved siden af duer osv.

Kassel okt.15 013

MVL havde ingen stand, så teamet måtte søge bajerne hos MATADOR.

Kassel okt.15 023

Punt er stoppet med at lave dueslag, så her er et slag fra Demster, som nok bliver det nye hos Meldgaard Engros

Kassel okt.15 009

Bare så I lige kan se, at jeg var med på turen. Foto: Finn Kornbeck.

Kassel okt.15 027

Det helt nye skub, fodertrug i plastik. Det er let, men også robust, og så er det meget let lige at rengøre med et stykke køkkenrulle. Meget aktuel lige nu. Jeg havde købt dem lige inden afrejsen, men det var dem, der blev båret ud fra hallen igen og igen. – Forståeligt, for det har vi manglet i mange år. Man kan købe dem hos Meldgaard Engros.

Hjemmesiden trænger til en pause og tager på ferie de næste tre uger. Der er dog masser af artikler at læse, nok et par hundrede, så dem kan man da bruge tiden på, og husk lige at trykke på én af reklamerne, når I er inde. Det er med til at finansiere siden. – Vi ses.

HJ.