Mens vi venter..

 

Vores flyvning fra Trittau er udsat til søndag, så der er lige lidt ro til at skrive lidt om mine enkehunner, som i mange år efterhånden har været grundsubstansen i vores præmier.

Vi har 17 enkehunner og lige så mange hanner. Der er dog af forskellige grunde 5 hanner, som ikke sendes på kapflyvning. Èn har brækket de 4 yderste slagfjer, to er fløjet imod, én er købt på Egon Jensens dødsboauktion, og den flyver åbenbart ned til sit gamle slag, inden den kommer her. Den sidste har bare været ganske umulig på træningerne. Noget andet er så, at de er mage med 5 af de allerbedste hunner. Deres opgave i sommer bliver, at være i reden, når deres hunner lander. Der er således 12 kapflyvende hanner.

Vi har en ganske bestemt procedure med hunnerne. I enkehunslaget sidder de for det meste bag tremmer. Man kunne mene, at det er synd for dem, men det er forkert. De hygger sig bag tremmerne. Jeg snakker med dem et par gange om dagen, hvor de får en jordnød eller to. Om morgen er de ude for motion. De flyver ud via et lille hul i slaget lige over for deres rum. Når de er færdige med at flyve kommer de også ind gennem hullet. Det er dog nødvendigt, at de er ret sultne, ellers begynder de at se efter indflyvningen til deres hanner. De bliver ikke flaget eller på anden måde tvangsfløjet. Nogle gange flyver de i 60 min., andre gange 10-15 min. I dag ville de ikke flyve så længe. Nu står de jo også i kapflyvningskurven til i morgen.

Hunner i drift 001 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

De bliver i øjeblikket trænet tre gange om ugen på 40 km. De flyvbare hanner er også med, men løslades 10 min. efter hunnerne. De er sammen omkring 10 min. efter hjemkomst.

Inden opstart med kapflyvninger var afstanden hver gang 80 km. Ganske enkelt for at give dem lidt råstyrke.

Når DdB starter op, kører jeg sikkert kun to gange om ugen. Det hele er stillet an, så det er nemt og hurtigt at samle dem til træning. Hunnerne løber ganske enkelt på fodergangen hen til hannerne, hvorefter de bliver taget til træning eller kapflyvninger. Det er let bare at pille dem ud af rederne og sætte dem i kurvene. Jeg kan ikke mere fange duer på gulvet.

HJ.