Mesterskaber og es duer.

Så er mesterskabslisterne offentliggjort, og vi kan konstatere vores placeringer de forskellige steder. De stærke slag troner igen frem i år, men nye navne har fløjet sig ind på listernes top. Det gavner sporten som helhed.

Jeg er imponeret over Johs. Markussen, der vinder 3 x DM. Det er ikke første gang, Johs sætter tingene på plads. Han er seriøs og flittig. Han har  tilhørt toppen i mange, mange år. Jeg havde også fornøjelsen af at konkurrere med ham i flere år, og mit håb skal være, at han ikke i dag kommer til at lide samme skæbne, som jeg i sin tid fik.

Vi kan konstatere, at mange af topplaceringerne til mesterskaberne havner hos de slag, som ligger i den sydlige ende af sektionerne. Det kræver dog super dygtige brevduemænd, som har flair for at forberede sine duer til sommerens flyvninger.

Sådan har det altid været, men “gode områder” mister ind imellem sine dygtige opdrættere, og så flytter focus til et nyt “område”. Det hele udvikler sig, og det er kun de færreste, der opnår et mesterskab. Til trods for det, er mesterskaberne den alt dominerende kraft i vores sport. Jeg kunne dog godt tænke mig, at vi kunne flytte en del af denne over på de enkle flyvninger, og lave konkurrencer i passende områder i sektionerne. Vi har afprøvet det på sektionens sportsflyvninger i år. Der har været pæne præmier skabt via sponsorer og “kortspil” ved den årlige generalforsamling. Vi har haft fire områder: Gråsten, Aabenraa, Kolding og Vejle. Så vidt jeg fornemmer, så har alle været begejstret. Nu skal jeg ikke være med mere – desværre -, men jeg håber sektionen og meget gerne også HB vil tage idéen op, så glæden ved at konkurrere kan øges, selv om man ikke lige når med i toppen til mesterskaberne.

Her i mine sidste år har der kun været kræfter til at holde et mindre antal duer til kapflyvningerne, så jeg har satset på sportsflyvningerne i både sektion og DdB. Sidste år lykkedes det at vinde begge disse mesterskaber. I år lykkedes det at genvinde sportsmesterskabet i DdB  på den lange mellemdistance, hvorimod Henrik Meldgaard nakkede mig på sektionens sportsmesterskab. En 2. plads er jeg dog meget stolt af. Jeg er også meget stolt af, at mine to super hunner “2401” og “2411” flyver sig til 1. og 2. es. due i DdBs sportsdueklasse for sektion 32.

Jeg vil gerne vise de duer, som har hjemfløjet mesterskabet:

2411 var sidste år helt suveræn. Hun var regionsvinder fra Hannover og bedste es. due i sektionen. I år har hun været knap så dominerende, men alligevel 2. es. due i DdB. Hun var første due fra Celle – Søster til “191” og “2410”

“2401” vores bedste kapflyver i år. Første due fra Hannover 1 og Göttingen. Hun var nr. 3 i sektionen på sponsorflyvningen fra Hof, samt 2. i sektionen fra Münster.

“191” første due og sektionsvinder fra Münster. Han var sidste år nr. to i landet på sponsorflyvningen fra Giesen. Har i sin karrierer været 4 x sektionsvinder og heraf 2 x regionsvinder.

Øverst 227-22-504 med to andele i mesterskabet fra Magdeburg og Hannover.

Han er søn af “191” og en Bulck hun.

Den rødbåndede 227-22-502 skal også vises frem.  Han har adskillige andele i

2. pladsen til sektionens sportsmesterskab. De to hanner her er fætre, idet 502 er søn af “2410” og en Bulck hun.

Alle de viste duer her vil være iblandt de duer, som senere i efteråret vil blive solgt på M&C.

HJ.