Midt december.

Hvis ellers vejret var lidt mere klart og duerne i træning, så kan vi da godt flyve nogle flyvninger. Vores duer er, som hos de fleste i dvale, men i Sydafrika er der gang i flyvningerne hos One million dollars… Der har man i øjeblikket over 20 grader, klart og solrigt det meste af tiden.

Der er en del skandinaviske duer med dernede, flest danske. De har en glimrende hjemmeside, hvor man kan følge flyvningerne, som generelt finder sted onsdag og lørdag morgen. Der har været to hot spot flyvninger, hvor der flyves om en bil og med 1000 dollars til de første 20 placeringer. På den første af disse flyvninger, sidste lørdag, blev det til en flot ottende plads til en due fra dynastiet Didde Sofie hos Meldgaard & Jeppesen. I dag har de haft den anden Hot Spot flyvning på 184 km. Der var klart og solrigt med masser af sol, men også modvind. Det gav en flot spredning i hjemkomsterne og en hastighed for de første i nærheden af 1000 mpm. Både Sverige og Danmark fik en due på forsiden – normalt de 50 første. Det pynter og klæder os i norden. Det var svenske team Hoeganas som nr. 32 og danske Chr. Mikkelsen som nr. 45. Der er omkring 2500 duer tilbage, så der er også store tab dernede. Duerne bliver dog forberedt flot til finalen omkring 1. feb.

Jeg har lige læst Brevduen. Skønt, som I trives i Nordjylland og specielt i Hjørring. Det er flotte møder, foredrag, auktioner og ikke mindst julefrokoster I afholder. Kunne sådanne aktiviteter blot sprede sig ned til os.

Det er svært at holde styr på de adskilte duer, hvorimod vinteravlen har kronede dage. Det lune vejr sætter virkelig fut i duerne. Hunnerne får mere lyst til at kigge til hinanden, og hannerne virker voldsomme og nærmest stressende. Vi sætter dem sammen i tre dage i øjeblikket, men skiller dem ad igen. Det sætter lige en stopper for hunnernes udfoldelser, og det giver os rig lejlighed til at finpudse vores sammensætninger.

Vi har 6 par i avlsslaget, og her er det meget svært for hannerne at forliges. Der er nærmest krig om hvert et korn, og det blev for 14 dage siden for meget for én af dem. Min lille han fra Marcel Aelbrecht kunne ikke klare det mere og blev helt apatisk. Han har hele tiden været en meget nervøs med en svag psyke. Han fandt heller aldrig et passende forhold til mig. Mange af hans unger kunne heller ikke tilpasse sig, så jeg måtte tage afsked med dem. De, der kunne indordne sig, har imidlertid fløjet godt, så derfor har jeg fortsat holdt på ham, men nu er det slut. Reden er ledig. Nu må jeg så se, om Bodil giver mig en ny i julegave. Jeg har ønsket mig èn blandt de flotte duer i Engelsauktionen på M&C. Ja, men har I det da ikke på samme måde? Sokker, trusser og alt det andet, kan vi nok få til at strække lidt længere, og ingen af Jer har så gode duer, at der ikke kan blive plads til en lille julestjerne imellem.

Skulle det ikke ske for Jer, så skal I alligevel have de bedste brevdue-julehilsener fra os tre i Viuf.

Adressen til Sydafrika: www.samdpr.com

HJ.