Møder og udstilling.

De første weekender i det nye år er sædvanen tro tid for sektionsgeneralforsamlinger og udstillinger. For sektion 32 og 41 foregik det i den forløbne weekend i Hoptrup, nærmere betegnet i den genopførte efterskole, som ligger midt i byen. Et centralt sted for både sektion 41 og 32.

sektionsudstilling i Hoptrup, 012

Der var fin plads til både møder og udstilling. Udstillingen var dog overskuelig med omkring 250 duer. Der var endda åbnet op for, at folk fra andre sektioner kunne deltage, såfremt de havde lyst til det. Heldigvis brugte Tommy Gydesen fra 055, Vejle den mulighed. Han gjorde det oven i købet så godt, at han kunne vinde holdkonkurrencen for ét-års.

For vores duer blev det også til et fornuftigt resultat. Vi havde 7 hunner med. Bedst klarede ”Lille Line”- barnebarn af ”255” sig som vinder af klasse 2. De øvrige var bedømt fra 92½ til 93 ½.

sektionsudstilling i Hoptrup, 014

Stolt Tommy med Grand Prix kransen, som skulle med i Bofællesskabet, så de andre kunne få glæde af synet også.

Flere af efterskolens daglige elever besøgte vores arrangement. De tog billeder og spurgte rigtigt meget. Ved auktionen søndag var flere af dem til stede, dog alle piger. Måske er det slet ikke hannerne, vi skal satse på som nye medlemmer i vores sport. Disse piger kiggede meget mere på duerne i burene, end de fremmødte gamle ”hanner” blandt brevduefolket, der mere var til pølser, øl og auktion. Skal vi have en feminin indgang til sporten, hvor duen vil komme meget mere i fokus frem for regler og rettigheder styret af særinteresser?

I vores sektion havde vi en god generalforsamling. Bestyrelsen havde forhandlet med sektion 33 om deres deltagelse på 4 af vores flyvninger til sommer. Desværre stod sektion 33 af i sidste øjeblik. Det var en skam, for det forsøg kunne måske have fortalt os lidt om fremtidsplanerne for vitesseflyvninger, som DdB er begyndt at interessere sig voldsomt for.

Repræsentantskabsmøde i Brædstrup nærmer sig nu også med store skridt. Det er befriende, at hovedbestyrelsen med Landsformanden i spidsen nu lægger op til debat og idéer om en anderledes struktur i sporten og formentlig også i organisationen. Måske er tiden for dette mere knap, end vi regner med, og som Landsformanden selv siger, vi skal rykke tættere sammen i bussen eller rettere, centralisering er nødvendig.

Med store opgaver forude er Landformandens beretning interessant læsning. Det er skønt at høre om den store arbejdsindsats, som sekretariatet lægger for dagen. – Jeg synes også, det er flot, men det burde ikke bevirke, at Landsformanden farer i sulet på kornhandlerne og beskylder dem for at forbruge de penge, som organisationen prøver på at genere til medlemmerne. Flere af kornfirmaerne laver arrangementer og konkurrencer, der langt mere får det sociale samvær til at blomstre, end hvad vores organisation præsterer på det område.

Når jeg nu er sådan lidt i gang med formandens beretning, så må jeg også lægge en kommentar på hans uforståenhed overfor medlemmernes opfattelse af, at afkortningerne på de sidste flyvninger i sommer skyldtes økonomi. Jeg var selv blandt de mange med den opfattelse. DdB har en hjemmeside, så hvorfor skal vi fortsat mangle den nødvendige information, og det gælder også, når der er afholdt HB-møder, lad os dog få at vide, hvad der foregår, så vi også via en god kommunikation kan rykke tættere sammen i bussen og ikke lade rygtemarkedet styre vore meninger og handlinger. – Lidt ærgerligt, at en ellers veloplagt formand skæmmer en god beretning med at cykle lidt på slap line!

I lørdags fik dansk brevduesport endnu engang respekten til at blomstre ved One Loft flyvningerne i Sydafrika.    ”Damse”, ejet af Evald Nielsen 075 Nykøbing Mors, vandt flyvningen lørdag morgen. Duen var tilmeldt Cascade konkurrencen og sejren her indbragte efter sigende den nette sum af en kvart million kr. Ikke noget at sige til, hvis man i foreningen på Mors rykkede ”tæt sammen” i bussen lørdag aften. Et stort tillykke her fra.

HJ.