Münster som vi kender den i Jylland.

Jeg har set et medlem i Nykøbing M kalde sydvest flyvningerne til Jylland for tivoli flyvninger. Med Münsterflyvningerne i lørdags in mente, har han ret for denne gang. Det sker jævnligt, at duer i Vestjylland, især Esbjerg, har held til at drøne over Den Tyske Bugt, en strækning på rigtig mange km. Vinden var ikke engang til, at det skulle ske fra Münster sport, så denne præstation er på ingen måde i Tivoli-klassen, men kongeklasse. Regionsvinderen hos Skjold Petersen i 027 holder 1498,405 mpm. Der er flere duer, der holder denne hastighed. Lidt længere inde i landet sker der imidlertid noget ganske chokerende. Duerne vælger tilsyneladende at flyve uden om det sønderjyske område. Normalt kan jeg nå en middagssøvn, når jeg har set den første due i syd, så det forsøgte jeg også lørdag. Heldigvis var Bodil vågen, og hun så “191” komme drønende, ja, nærmest på samme måde, som sidste år på sponsorflyvningen fra Giesen, hvor han blev regionsvinder. I lørdags måtte han nøjes med at være sektionsvinder. Men hjemme længe før folkene i Aabenraa får due hjem. Det er ganske unormalt, men engang imellem kan man da godt hygge sig med at være i Tivoli. – Endnu bedre var det endda hos Bente & Steen i Vejle, som havde alle 4 hjemme hurtigere end “191”.

På den åbne flyvning fra den tyske by havde Michael Th. Larsen de 4 første i vores sektion. Denne flyvning lignede dog lidt mere det normale. Lørdag aften manglede der dog ganske mange duer, som dog ser ud til at være kommet søndag morgen.

Langflyvningen fra Gotha var mere normal. Har landede de to hurtigste i regionen hos Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa. Vores vindere på sektionsflyvningerne landede ligeledes i Aabenraa, så på samme dag gik det ordinære hånd i hånd med tivoli udgaven.

Det er bare sjovt at flyve med brevduer, men jeg må bare ytre min store medfølelse for de mange brevdueelskere i Aalborg, som ikke måtte være med i lørdags. Håber, I snart er i startblokken igen.

På sektionens sportsflyvning fra Kaltenkirchen havde vi igen områdekonkurrence, og vinderne var:

Gråsten:

1. Klaus Nissen

2. H.C.. Lind

3. Gunther Rostermund

4. Johnny Plath.

Aabenraa:

1. Team Meldgaard

2. Uve Thomsen

3. N & P Rieder

4. Torben Juhl.

Kolding:

1. Tommy & Henning

2. Jan Larsen

3. KE Christensen

4. Arne Kjergaard.

Vejle:

1. Tommy Gydesen

2. John Madsen

3. Jørn Hedensted

4. Bente & Steen.

Stort tillykke til alle vinderne.

I Viuf haven havde vi en rigtig tivoli dag. Det startede faktisk allerede om morgenen på sektionsflyvningerne, hvor vores duer slet ikke tabte så meget fart, som de normalt gør op fra Aabenraa. I området var de ganske flot med fremme, og det er skønt, når det så også var vores unge duer, der gjorde det bedst. På sportsflyvningen var det igen, igen vores rødbåndede søn “502” efter 2410, der var med i front, men de tre andre kom ind som 5, 6 og 7 i området. Ganske flot. På den åbne blev vi nr. 2 i området på en ét års hun af Bulck afstamning købt hos Mikkelsen i 013.

Senere skulle vi komme helt op i gyngerne. Som tidligere omtalt med “191” som sektionsvinder på sporten og yderlige med placeringer som 2, 6 og 12 i sektionen. Det kunne ikke blive bedre, da vi ikke deltog på den åbne og Gotha.

Vores 4 duer på sporten er vores topduer fra sidste sæson, så derfor har jeg billeder liggende af dem:

 

2411 nr. 6 i sektionen. Bedste es. due i sektionen sidste år. Søster til “191” og “2410”

2402 nr. 12 i sektionen. ren Van Den Bulck. Ganske suveræn sidste år.

2401 var nr. 2 i sektionen i lørdags, men jeg kan ikke lige finde billedet af hende. Forrige lørdag var hun nr. 3 i sektionen fra Hannover, og har nok været vores bedste til nu i sæsonen.

HJ.