MVL BUSSEN 2.del

Det havde været fint vejr til vores besøg om fredagen, på nær det sidste, da stod det ned i stænger. Det var meget ærgerligt, for vi skulle besøge Gert Heylen. Den “lille” mand med kæmpe resultater.

Ja, stor mand, men lille brevduemand, målt ud fra antal af duer. Han flyver med 16 enkehanner på det rene system. Han tillægger 60 unger, som normalt er reduceret til 40 inden start på kapflyvninger. Han vinder rigtig mange af flyvningerne, og det til trods for hans meget stærke forening. De fleste af hans duer stammer ud af “JACKPOT” fra 2004. Han vandt 7×1, og var es due fra Quievrain. Han er efterfølgende blevet bedstefar til Jelle Rosiers 1. nationale es. due i 2017 “New Queen L”,og desuden far til den berømte “Blauw Gert” hos Stefaan Lambrechts. Han er far til mange topflyvere, og ikke mindst bedstefar til “Olympic Rosita”, mor til “KITTEL” hos Dirk Van Den Bulck. Intet under, vi ikke kunne købe unger. Der var udsolgt de første 5 år. Tja! Han arbejdede stadig og var en uhyre beskeden fyr, og måske lidt over i det generte. Vi var desværre nødt til at krybe i ly eller helt tilbage i bussen.

Gert Heylen fløj kun vitessen. Han havde ikke tid til mere, men disse dygtige vitesseslag bliver besøgt af de professionelle gang på gang, når de har brilleret med en topdue. Vi skal dagen efter besøge et par af slagsen, brevduemænd fordi de elsker deres duer, og aldrig overanstrenger dem.

Dagen efter skulle vi først besøge Ulrik Lemmens hele formiddagen.

Kommer om nogle dage.

HJ.