MVL-bussen i 4 dage.

Det var bare super igen i år. M&C er kommet med ind over arrangementet, og det har haft en god virkning. Det eneste, der ikke ændrer sig på disse ture, er det sociale samvær. Humøret er altid højt, og selv om turen derned om torsdagen er lang, så er det her mange af deltagerne mødes med hinanden efter en lang sæson. Alene det er værdifuldt, for vi har alle behov for at snakkes efter en mættet flyvesæson.

Besøgene var ligeligt fordelt mellem Belgien og Holland, og derfor måtte vi også overnatte på tre forskellige hoteller, men det var prima hoteller, som også medvirkede til oplevelsen. Fine værelser og super lækkert mad. Om fredagen havde vi en sublim gallamiddag på restaurant ”De Branding”. En meget anerkendt fiskerestaurant ejet af brevduemanden Danny De Vooght.

De hollandske besøg var ude i den vestlige del af landet, der hvor der er lige dele vandløb, søer og fastland. Det er ikke det optimale sted at konkurrere fra, så derfor var der mange slag, som havde specialiseret sig på langflyvninger. Området har naturligt også en stor fugtighedsgrad, og derfor ser man stor brug af voliere. Det er ikke kun for at lette arbejdet med duerne, men også for at lade slagene hvile.

Vi var der lørdag, og det var også en idyllisk oplevelse med vandløb og slag, som var passet sammen med omtanke. Iblandt slagene her er det verdenskendte Batenburg-Van De Merve. De øvrige slag var imidlertid også en oplevelse at besøge. De var alle med i samme forening, og i deres klubhus var der efterfølgende lavet et meget flot arrangement. Vi fik dejlig mad og mulighed for hollandske øl. Alle fire brevduemænd gav et interview/foredrag godt hjulpet af en fremragende Christian Hansen. Derefter udbød de unger til salg. Ungerne var stillet op i bure med vedlagte stamtavler, så vi kunne gå rundt og finde den rigtige, hvis vi havde lyst til at gøre køb. Det var nu en del, der havde. Til sidst blev vi budt på et lotteri med flotte gevinster, bl.a. unger fra nogle af slagene. Det var en fremragende afslutning på en rigtig god dag.

Jeg vil fortløbende bringe artikler om hver enkelt slag, men her får I lige lidt billeder som en forsmag.

035

Turens bedste interview/ foredrag stod Christian Hansen og Danny De Vooght for.  Det var dagen efter vores skønne gallamiddag på Dannys restaurant.

057

Besøg hos Ad Fortuin Strijen, Batenburgs højre hånd. Han har sit eget meget idylliske slaganlæg ved ét af vandløbene. Han er agent for Pipa og har fløjet ganske fremragende på de lange flyvninger. Han var li’som leder af slagene i området her.

054

Det kan ikke nytte, at duerne er alt for dehydreret, når de lander fra en flyvning, for så kan der være en brat opvågnen i åen.

060

Tommy havde atter engang årets oplevelse. De øvrige deltagere udviser enorm omsorg for ham, og nu er han ikke kun papkassemand længere, men også fotograf. Han nåede at tage 719 billeder på turen. Han koncentrerer sig meget om at fange bussen og personerne med sit kamera.

062

Her så klubhuset, hvor vi havde nogle skønne timer.

HJ.