Nekrolog for lørdag d. 27. juni 2020

Nekrolog er et voldsomt ord. Ikke desto mindre rammer det vel, hvad vi var vidner til i lørdags. Jeg nævnte allerede i sidste uge, at Bremen kunne blive farlig, hvis ikke vinden skiftede retning. Det skete ikke og den gik endda i det særdeles farlige hjørne, sydøst. Desuden nærmede et voldsomt uvejr sig – ja, ligesom den dag, vi fløj fra Üelzen, og nu var det så fra Bremen, og så gik det endnu værre.

På facebook læser jeg, en del, som ikke vil værre med til at flyve fra den sydvestlige retning mere. Det er prisværdigt, men er det nok for os som stand. Jeg burde slet ikke skrive det, jeg her er i gang med, for det kan blive læst af personer, som leder efter noget mindre smart for dyrene, og de er ikke nemme at have med at gøre. Det har vores sport og ikke mindst organisation, ikke brug for.

Det er kun region øst, hvis duer skal væk fra kysten for at komme hjem, der med rimelighed kan flyve på sydvestruten. De Jyske duer skal jo bare med op ad, og så sker det igen og igen. Det er ikke rimeligt, at der kan meldes bl. a. om flere hundrede duer i flok, der lander på en olieplatform ud for Norges kyst, endsige alle de, kutterne på Nordsøen samler op, når duerne ikke kan komme fri ad vandet.

Det er jo bare ikke et scenarie i år. Sådan har det været i al den tid, jeg kan huske. Lad os nu være lidt venlige over or vores kære duer: DET SKAL VÆRE SLUT. – Vi kan jo bare ikke sige, at når vinden er øst, så flytter vi duerne langt ind i landet.

Og så læser jeg også, at flere nu er klar til Antwerpen på lørdag med helt friske duer. Det er ikke engang hardnittere. De burde ikke skrive om det, når så mange nærmest græder over deres duer, som stadig er derude. Men nuvel. Der er stadig plads på Nordsøen, og hvis ikke vejret er helt anderledes på lørdag, så er søen vel ikke helt utilfreds nyt og frisk guf.

Trods alt det dystre, så fik vi alligevel nogle flotte vindere i lørdags fra Bremen:

På sport:

Nord: Hanne & Knud 066, Skive

Øst: John Nielsen 09, Slagelse

Syd: Skjold Pedersen 027, Esbjerg.

Åben:

Nord: Tage Graversen 172, Ringkøbing

Øst: Usman Ullah 114, Asnæs.

Syd: Yrsa & Villy 027, Esbjerg.

Stort tillykke til alle Jer.

Så vil jeg endnu engang fremhæve et medlem fra min egen forening, nemlig Michael Hansen, som igen i denne uge viser mega stor format, ved at have nr. 2 i regionen på både åben og sport fra Bremen. Han ligger ikke på vindfløjen, men slår sin betegnelse, som én af landes bedste fast med disse resultater. – Godt Michael, du lever og ånder for dine duer, og du forbereder dem fantastisk til hver flyvning.

I vores sektion have vi flyvninger fra Garlstorf – ja, næsten lige så langt som Bremen. De blev også vanskelige, men slet ikke i samme grad som Bremen. Vores løslader slap duerne til sport kl. 5.00, Solen er på det tidspunkt stået op på himmelen i Garlstorf, men ikke i Bremen. Det blev da også den station, hvor flest duer redede sig hjem. Det gik også nogenlunde på den åbne med slip 5.30. Vinder her var Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa, og på sporten min nabo Holger Wittke, som i øvrigt havde de tre første i sektion. Min lille stjerne “1010” var også med der, men formåede for første gang i år, ikke at afslutte godt nok, så hun måtte nøjes med en plads som nr. 5, også slået snævert af Michael Larsens superdue “299” På den åbne blev vi nr. 12 og 17 i sektionen. Ja, og så fik vi en flot 5. plads på Bremen sport. Det er så også den eneste, vi har set endnu. Åben havde vi trukket os fra, heldigvis.

Tja, det var jo ganske godt. Vi startede med at have 30 duer til rådighed. Til denne uge havde vi 19 tilbage, og nu har vi så kun 12, der har form og styrke til at fortsætte sæsonen. – Jeg er nedtrykt lige nu, og til på lørdag bliver der kun sendt duer i sektionen.

HJ.