Nu buldrer det!

Efter et forår med vanskelige vejrforhold med masser af onde fronter, så løb vi ind i et pragtfuldt sommervejr, – for nu at ende i det værst tænkelige flyvevejr. Høj varme, masser af elektricitet og uro i luften, samt risiko for kraftige tordenbyger. Det har været utroligt svært hele sæsonen for vore duer, og udsigten til, at kun ganske få ville blive sendt på de sidste lange stationer har gjort, at HB har kortet afstandene her til sidst. Det kan godt være, at nogle laver vrøvl over det, men det må man tage med. I mine øjne var denne handling bare ansvarsfuld og nødvendig, også af hensyn til duetallet på flyvningerne her til sidst. De hårdt prøvede kapflyvere har godt af at slutte sæsonen med nogle kortere afstande. At vejret så allerede her til lørdag driller meget, er bare ærgerligt, og et nyt tiltag med at slippe fredag, er helt på sin plads.

Vi følger i sektion 32 efter med vores sidste sektionsflyvninger i år. Vi samler dem i aften og flyver ligeledes i morgen, hvis vi stadig kan stole på prognoserne.

Jeg glæder mig så til at sende alle mine ét-års til Soltau de næstfølgende uger. Det er vigtigt for os i Viuf, at vores kommende kapflyvere får en fornuftig og lærerig afslutning på sæsonen, så er vi li’som oppe på hesten igen og kan glæde os til en ny sæson i 2014.

Mange har måske haft store skuffelser til mesterskaberne her til sidst. Det er bare sådan hvert år, men det kan gøre meget ondt, og det er sundt, for ellers vinder man ikke en skønne dag. Det er hård konkurrence, vi har gang i med vore kapflyvninger, og det vil altid munde ud i lykke for nogen og skuffelse for andre, men al den spænding, vi har fået, er vel også det vi higer efter, når vi starter. Ikke mange andre sportsgrene kan udleve det på samme måde, som vi kan i brevduesporten. Så derfor, når vi har fået det hele sådan lidt på afstand, så lader vi igen op til en ny omgang til næste år.

Så held med flyvningerne i morgen og de sidste par uger.

HJ.