Nu er vi vist godt forberedte.

Halstenbek blev for Region Syd en virkelig arbejdsflyvning, hvor stærk nv. vind gav hastigheder for de bedste på omkring 1200 mpm. Fin opvarmning af duernes muskulatur til de kommende og længere afstande i DdB.

I min sektion fik Meldgaard slagene virkeligt sat en tyk streg under deres meget høje niveau. I helt suveræn stil havde de 50 duer helt i front, inden vi i Kolding får duer i præmielisten, og det var igen Michael Th. med hele 9 på samme tid. – Faktisk en dacapo på sidste uges resultat. Med den pågældende vind fra NV., burde det ikke kunne lade sig gøre, men sådan har brevduesporten udviklet sig. De bedste duer i den rigtige forfatning kan gøre det. Meldgaard slagene er faktisk de vestligste i vores sektion.

Jeg var også meget spændt på, hvordan det udviklede sig i 055 (sektion 33), hvis duer blev sluppet sammen med sektion 35 denne gang. De burde heller ikke kunne vinde mod over 1000 duer i slippet fra sektion 35. – Men John Madsen fra den vestlige side i 055 gjorde det. Meget flot, og flere af de andre vestlige slag i 055 var flot med fremme.

Ingen tvivl om, at flere af de stærkeste slag – også med mange medsendte – i det sønderjyske er beliggende i den vestlige side af konkurrenceområdet. I de senere år har det så skabt udviklinger i konkurrencen.  Vores moderne duer er ganske enkelt blevet hurtigere, og flyver med forholdsvis høje hastigheder,  selv når vinden er imod dem. Det er skønt at konstatere, for det er jo det, vi arbejder hen imod i vores avl og forberedelse af duerne.

Det har imidlertid også haft den konsekvens, at duerne i vores område har tabt fart op gennem området, især på flyvninger på under 300 km. til de nordligste.

Det er min analyse af tingenes tilstand hos os, og ud fra den, bør vi arbejde frem mod at opgøre resultaterne i mindre beregningsområder fremover. – Jeg har gjort det her på siden ved de to første flyvedage i sektionen, og jeg vil gøre det igen i næste uge, hvor 055 igen er med i vores sektionsflyvning fra Garlstorf.

I vores område havde Michael Th. igen flotte 9 på stribe i front, og for anden uge i træk var det i front med et “Bulck – æg” hentet hos mig. Mine “Super 2410” og “Bulck 2408” kom sammen som nr. 10 og 11. Fint nok, der var trods alt 262 duer til start i området.

På lørdag starter vi så for alvor, vil mange sige – fra Hannover. Jeg har naturligvis været i gang med at kikke vejrudsigter, selv om de kan skifte mange gange. Som det ser ud lige nu, så kommer der lidt mere varme, og hvad værre er, også østlige vinde. Jeg håber, at vejret tidligt om morgenen vil arte sig så fint, at vi kan komme i gang med at slippe mellem 6 og 7.

HJ.