Nu nærmer vi os…

De fleste har vel unger i rederne i disse dage. Mange skal i gang med at sætte ringe på, men hold nu godt øje på ungerne og lad være med at bruge en ring på én, der er kommet alt for meget bagefter. Den barske sortering er startet, og lad nu være med at være blød. Vi har ringet 31 unger i første kuld, og to fik ikke ring på. Nu må vi se, hvordan de udvikler sig.

Vi bruger i øjeblikket avlsblanding fra plusserien hos MVL. Der fodres morgen og aften, og duerne har korn i fodertruget i ca. 20 min. hvorefter der bliver drysset et lag mineralblanding i truget. Vi bruger All in One mineralblandingen fra MVL. Den er de helt vilde med, og når jeg kommer ud for næste fodring sidst på eftermiddagen, så er alt spist fra den blanding.

Ved morgenfodringen smører jeg ”Letalokolie” på kornet. Det et min foretrukne olie, som Rudi Hendrickx laver. Den indeholder levertransolie, hvedekimsolie og hvidløgsolie.  Desuden er den tilsat Oregano og Omega 3 fedtsyre. Jeg er vild med den olie, først og fremmest, fordi den ikke lugter af hvidløg. Den er nok den dyreste olie på markedet, men jeg har brugt den de seneste 7-8 år. Jeg ved, at Mvl får en ny ladning hjem.

Jeg kan finde på at gå i slaget ved middagstid, og så får de lidt i fodertruget. Jeg er ikke tilhænger af standfodring, og når jeg nu er pensionist har det ingen problemer. Når de gamle duer er sultne, så tror de også, at ungerne er det, og så bliver der fodret i reden.

Olien har været påsmurt APF 90 fra Brockham. Det indeholder dyriske proteiner, og det må være gavnligt her i avlsperioden.  Det fortsætter jeg med til ungerne er taget fra. I vandet bruger jeg Probac 1000 ligeledes fra Brockham. Det produkt er jo næsten blevet universalt til at støtte op om de sunde bakterier i tarmen.

I morgen er der vel 7 dage til ungerne skal tages fra reden, og så giver jeg lige en kur mod ”Gul Knop”. Jeg blander en pose ”BS” i vandet 3l.- sammen med 20 ml. ”Belgasol”, mit foretrukne elektrolyt produkt.

De to ungeslag er rengjorte med knofedt og klorinvand. Inden længe er der liv her igen.

Tommy har været hjemme et par dage, og han var meget tilfreds med mit nye indkøb af den brogede han fra Meldgaard og Jeppesen. En Gaston Van De Wouwer, avlet på ”Mephisto”, én af storflyverne på slaget i Aabenraa.

Mvl har fået nogle nye blandinger i handelen til den kommende flyvesæson. Jeg har naturligvis set blandingerne, og har besluttet mig for at bruge dem i sommer. De er lidt dyrere, men måske er det lige det, der kan give et trin op på præmielisterne. Dino og Henrik prøvebrugte dem i sommers, og man må da sige, at blandingerne ikke gjorde deres resultater ringere!!

Det er diætblandingen med de sorte majs. Alle de nye blandinger kaldes “Master”. jeg påtænker at starte med den efter avlsperioden og i den første del af flyveperioden.

Det er Master enke, som jeg vil bruge, når vi når frem til DdB.

Så er vi her ved Master Black. den vil jeg sætte ind, når vi når ud på de lidt længere flyvninger. Her er mange sorte majs, som måske kan afskrække. Jeg brugte dem i de andre blandinger sidste sommer, og duerne spiste dem med velbehag.

Her Master R. det er blandingen fuld af knald – bl.a. 25 % hamp. den vil jeg bruge mod slutning af sæsonen, når jeg virkelig vil vinde.

HJ.