Nyt flyvevejr.

Skønt vejr i disse dage. Masser af ilt i luften. En vejrtype, som også bekommer duerne godt. Det var da også tydeligt, at duerne fra Bremen nærmest havde det herligt. Sektionsflyvningerne gik også perfekt.

Som løslader i vores sektion overvåger man vejrets udvikling flere dage før slip, hver lørdag. Vi fløj fra Garlstorf, ca. 263 km. til os i Viuf, og vejret var klar til en godt start og flyvning. Jeg holdt dem dog ca. et kvarter tilbage for at undgå jorddisen. Jeg havde naturligvis også fulgt vejrkortene til Osnabrück og Bremen.

Duerne i Bremen kunne jo godt komme på tværs af vores sektionsduer. Osnabrückduerne behøvede jeg ikke være nervøs for, for der opholdt sig et ret bredt regnområde, og det kunne vel først være i orden omkring 10.30. Alt imens jeg der sad og gjorde mine observationer bippede en sms ind på telefonen. Duerne i Osnabrück var sluppet 5.45 og 6.15. Jeg var chokeret. Det kunne man da ikke. Helt skånselsløs over for duerne og stationen Osnabrück, som normalt har et meget dårligt ry. Der var dog denne gang god chance for en oprejsning. Frisk luft og nærmest medvind hjem for duerne, men så sender vores løslader duerne ud i den plamage af regn. Mens alle andre duer kommer kosteligt hjem, så kommer duerne fra Osnabrück nærmest trillende hjem, og kun få kunne holde over 1100 mpm. Langt de fleste røg ned på 6-700 mpm., og mange duer nåede ikke hjem før mørkets frembrud.

Det er ganske enkelt usmageligt, og det må være sidste gang for dig, Anders, som løslader, også efter mange elendige slip sidste år. Du er en herlig fyr og en god mand for brevduesporten og anset for at være en meget dygtig opdrætter, men som løslader, er du ikke god nok. HB vil sikkert ikke fyre dig, for du er jo valgt af folket, men nu har en meget stor del af folket fået nok, så vi beder dig om, at anmode HB om at blive fritstillet som løslader.

Ja, træls nok. I 227, Koldinghus havde vi en meget stor lørdag. Michael Th. Larsen blev regionsvinder fra den åbne flyvning fra Osnabrück og Kaj Jeppesen blev sektionsvinder på sporten. Godt drenge, vi er stolte af Jer. Vi var ellers ved at tabe troen på det, for vi har hele sæsonen fået læsterlige klø af de sydlige foreninger i sektionen. Det var måske heller ikke lykkedes for os, hvis ikke duerne havde været ude i så svære flyvninger, som det var fra Osnabrück.  Det ville dog givet også under fornuftige forhold været slagene i den østlige side af sektionerne, som ville score.

Vores overnatningsflyvning fra Würzburg blev en af de bedre.

  1. Preben N Jensen 010 på 1480 mpm.
  2. Lars Hansen 224
  3. Bente og Steen 055
  4. Peter Andersen 097
  5. H:H: Brøbech. 073.

Det gik stærkt i region øst fra Bremen. Regionsvindere var følgende.

Sport: Allan Hansen 071 1643 mpm.

Åben: Carsten Petersen 0100 1661 mpm.

Region Nord fra Bremen:

Sport:  Hans E Petersen , 127,   1405 mpm.

Åben: Hans Pedersen 142, 1451 mpm.

Region Syd fra Osnabrück

Sport: Bjarne Nutzhorn 0153 1140 mpm

Aben: Michael Larsen 227 1159 mpm.

Stort og velfortjent til lykke til alle vinderne.

Jeg fandt flere med the double sektionsvinder på to flyvninger:

Preben N Jensen 010

Lauge Bak 066.

Bjarne Nutzhorn, 153

Team Petersen 034.

Ud af dem skal jeg finde ugens ”ROSE”, og den må gå til Preben N Jensen 010 som jo også var landsvinder.

Stort til lykke Preben.

Så havde jeg også den store glæde at se min lillebror, Allan Jørgensen, 076 blive sektionsvinder på Bremen sport. Det er over en halv menneskealder siden, at han har præsteret det, Desuden var han 2-3-4 på sektionsflyvningen. Virkeligt skønt til hans meget lille bestand. Du kan jo godt, så på med vanten fremover.

Det var noget bedre end storbroderen sydpå, som måtte nøjes med en placering som nr. 41, men godt, han ikke deltog på den åbne. Det blev derfor også til gode placeringer på i sektionen.

Tja! Det var så det.

HJ.