Østenvind og varme.

Er det brevduernes værste fjende? Næh! Ikke efter min mening, men den er hård ved dem, specielt på længere flyvning med mindre heldige vindforhold. Det giver dog helt andre duer en chance for at komme til fadet, også ejerne for den sags skyld.

Det var hyggeligt at vente på duerne i den varme, specielt om formiddagen. Sektionsflyvningerne var guf, for luften var ren, og ungerne havde let ved at klare opgaverne. Det overraskede mig en del, men glædeligt. Mellemdistanceflyvningerne forløb jo også fint, med passende hastigheder måske lige med undtagelse af de sydlige duer fra Stendal, som nærmede sig 1400 mpm. Langflyvningen fra Essen blev dog fæl, men måske godt, at duerne var flyttet dertil. Når man fulgte med i cykelløbet i Holland om lørdagen, blev man klar over, at vejret ikke var egnet til flyvning med duer. Måske skulle langflyvningen helt være aflyst og duerne givet en træningsflyvning fra Tønder søndag morgen?

Hurtigste due i landet kom til Pedersen & Sønner i Ålborg med 901 mpm.  I Region Syd var det Troelsen & Rasmussen i Århus med 880 mpm. I øst var det hos Hans Chr. Nielsen i Køge med 815 mpm. Faktisk i ren modvind – stærkt.  Der var 2.292 duer til start. 715 nåede hjem i flyvetiden og 802 duer er registreret hjemme i alt. Det er ikke tal, jeg kan glædes over.

Mellemdistanceflyvningerne havde sine regionsvindere som følger: Nord hos Viktor Degn i Hvide Sande, Syd hos Jens Andersen i Ribe og øst hos Bo Sørensen i 225.

Jeg støvsuger hver gang resultatlisterne. Den mest oplagte kandidat til UGENS ROSE er Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa, som er sektionsvinder på både lang og mellem, og fra Stendal med de fire første duer i sektionen.  Jeg er dog meget imponeret over de 815 mpm. hos Hans Chr. Nielsen i Køge, så rosen må lande der.

I Viuf gik det denne gang lidt ned ad bakke. Vi havde flotte sektionsresultater, men tabte pusten på Stendal, hvor vi havde de fire ældste duer med. De er for rutineret til den slags varmeflyvning og sørger for at drikke på vejen hjem. Det koster lidt hastighed. På den anden side turde jeg ikke satse nogle af de bedste yngre duer, og langflyvningen fra (Antwerpen) undlod vi traditionelt at deltage på. Det betød så også, at alle vore duer kom hjem uden skrammer og er klar til næste uge.

HJ.