Østenvindens kvaler.

Lørdagens helt anderledes vejr blev bøvlet for duerne, og nok i særlig grad for de ét-års. Egentligt var det jo skønt vejr for os i venteposition ved slagene, men det blev en underlig forestilling, ikke mindst for os i de sydlige sektioner.

Vi fløj fra Halstenbek 218 km. Jeg var lidt skuffet over, at vi ikke fik duerne ud fra morgenstunden – mellem 6 og 7. – men en time senere. Problemet fremkom, da temperaturen steg meget hurtigt, så inden de nåede op til f. eks mig, så var det blevet temmelig varmt, og så med en østenvind. Flere af de unge duer så helt forstenet ud ved hjemkomsten. Mange af dem har sikkert heller ikke lært at drikke i kurven endnu. Det er naturligvis mandens skyld, og jeg kan melde mig selv ind i den gruppe. Var duerne kommet lidt tidligere ud, så var mange af dem nået hjem, inden varmen blev generende.

Vejrforholdene betød også, at duerne tabte i hastighed op gennem det sønderjyske, så inden de nåede Vejle, havde de tabt små 100 mpm. i hastighed. Det fænomen har eksisteret i alle de år, jeg kan huske tilbage, men nu har vi heldigvis fået områderesultaterne, og så kan det sluges.

Som forudsagt i fredags, så ville Henrik med Team Meldgaard få en dominerende rolle. Det blev imidlertid en helt fremragende rolle, og igen med sine stærke Van Den Bulck duer. På sportsflyvningen landede de 4 første på slaget, og på den åbne de 14 første, og sektionsvinderne var to Van Den Bulck søskende.

I Viuf gik det nogenlunde på sportsflyvningen, hvor der landede 3 af vores 4 duer samtidigt dog uden at være med helt i front. På den åbne landede de 69 første i 070. Også her var vores første duer ikke med helt fremme. Det var lidt skuffende. De unge duer havde problemer med varmen og østenvinden, men fik forhåbentlig lidt erfaring ud af turen.

Områdevinderne på sportsflyvningen var som følger:

Als/Gråsten:

  1.  Klaus Nissen
  2.  H C Lind
  3. Johnny Plath
  4. Günther Rostermund

Aabenraa:

1. Team Meldgaard

2. Jørgen Greve

3. Meldgaard & Jeppesen

4. Torben Juhl.

Kolding:

1. Arne Kjergaard

2. Holger Wittke

3. Mich. Th. Larsen

4. Tommy & Henning

Vejle:

1. Niels Hansen

2. John Madsen

3. Fahd Dahham Fasa Seghayer

4. Jørn Hedensted.

 

I følge prognoserne, så skal duerne igen ud i østenvind på lørdag, men sikkert ikke med varmegraderne.

HJ.