Og det var Antwerpen og det…..

Ja, ja, der er mange brevduefolk som har flyvningen fra Antwerpen som sommerens ”juleaften”, og man må sige, at det prædikat blev til fulde vedligeholdt i går.

Normalt deltager vi ikke på den flyvning, men for at deltage i feststemningen havde vi afsendt to duer. Bodil havde virkelig gjort sit til vores deltagelse. Der var dækket pænt op på terrassen, og vi fik andesteg og rødvin. Det var hyggeligt og til dessert fik vi risalamande og kirsebærvin. Der var også en mandel i, som vi dog kun kunne gøre krav på, når en due var landet. Det er imidlertid endnu ikke sket, så derfor kunne vi måske sende den videre til ”julemanden”, der blev regionsvinder. Der var 8 duer, som holdt over 900 mpm. De var alle fra Region Nord og med den hurtigste hos Ole Lindholdt 216 Vildbjerg helt op på 1034 mpm. Stort tillykke til dig.

Jeg husker Antwerpenflyvningerne fra mine drengeår. Det var kun de ældre, der deltog, men vi drenge var meget benovet over den atmosfære, der omgav denne flyvning. Vi havde imidlertid ørerne ude, og vi strømmede hen for at se duen, hvis der kom én hjem på dagen. Et par år i træk kom der én due til Vejle om aftenen, og det helt specielle var, at det var samme mand, Erik Hviid, tror jeg han hed, som fik en due hjem om aftenen. I går kom der også kun én til Vejle, naturligvis til Tommy Gydesen, som er ”manden” i Vejle i øjeblikket.

Endelig fik vi genopfrisket den gammeldags type flyvning fra Antwerpen. Det er langt bedre på denne måde, end når de flagrer hjem med næsten 2000 mpm, eller når de hurtigste kommer ind fra Vesterhavet oppe ved Hanstholm, eller når de flyver en tur rundt om Polen og Sverige. I går var det de bedste duer, der vandt. Jeg kan også se rundt om i sektionerne, at det er folk, der satser på langflyvninger, som ligger i top, endog med flere duer. Det er på en måde godt for sporten, for så er deres sæson reddet. Vi andre kan bedre undvære mandlen. Det var bare spændende at være med til, især fordi det var så regulært.

I syd fløj vi mellemdistance fra Hannover. Desværre er der gruppeslip fra Hannover, og en gruppevinder er ikke nær så spændende at omtale, som en regionsvinder.

Hos os var der igen flotte præstationer på sektionsflyvningerne og også fra Hannover. Vores ét-års gør det virkeligt godt.

Jeg iler til en kop formiddagskaffe i køkkenet, så jeg også kan afløse Bodil lidt. Vi skimter jo stadig efter en lille due fra Antwerpen.

HJ.