Osnabrück

Osnabrück er efterhånden en legendarisk station i Region Syd. Elsket og hadet for resultatlistens mangfoldighed. Denne gang fik den tilført en snert af sydøstenvind, og det betyder traditionen tro, at der kommer få meget hurtige duer og en hurtigt faldende resultatliste. Det brede slip gjorde nok også sit til, at der over en bred front var prægtige præstationer.

De hurtigste duer i regionen finder vi i sektion 42, i Esbjerg, hvor Yrsa og Villy topper den åbne flyvning med 1622 mpm og Jan B. Nielsen sportsflyvningen med 1614 mpm. man skulle så tro, at der var en hel stribe af hurtige duer i det vestjyske, men det er slet ikke tilfældet, hastighederne falder drastisk. Det samme er billedet i de øvrige sektioner lige med undtagelse af de nordlige sektioner 33 og 34, hvor duerne kommer både hurtigt og temmelig tæt. Især sektion 33 gør det flot. Vinder af sportsflyvningen, Kurt Sørensen, 055 med 1475 mpm og den åbne ved Jørn Hedensted, 183 med 1565 mpm. I 34 er det Peer Vestergaard 097 på den åbne med 1531 mpm og på sportsflyvningen Max Jensen 085 med 1444 mpm. Klart dårligst klarer min egen sektion sig, selv om en meget flot vinder lander på den åbne flyvning hos Johnny Plath, Broager. Han skulle slet ikke kunne gøre sig gældende i den vind, vi havde. Flot gået, og sikkert også et udslag af det brede slip, for fynske duer gør det også godt. Her ved Frode Nygaard, Odense og Arne Andersen i Bogense. På sportsflyvningen viser Arne Kjærgaard 227 stor lyst til at forsvare sin mesterskabstittel fra sidste år, ved at vinde flyvningen i lørdags. I sektion 41 vinder Lunderskovslagene ved Per Thomsen og Jan Hasselstrøm. Det er vestenvindsfløjen. Hvor blev de andre områder og slag i sektionen af?

Konklusion på Osnabrück. Det gik stærkt og mange af duerne har givet vis taget sig en lille lur og slet ikke stået af, når de har været i nærheden af hjemmet. Det er i øvrigt ganske normalt, når vi flyver med sydøstlige vinde i Jylland. Det har givet en solid tilbageflyvningsopgave for mange af duerne, i modvind, varme og dårligt vejr, og sædvanen tro, så mangler der en hel del duer på slagene. Ikke lige det, vi havde brug for.

Region Nord fik tilsyneladende nogle glimrende flyvninger fra Bremen, hvor Brian Juhlsgaard, Herning topper med 1741 mpm. Jeg skal dog helt til Nykøbing Mors for at få uddelt ”Ugens Rose”, Evald Nielsen vinder nemlig begge flyvninger i sektion 60. Flot og til lykke med det.

Jeg bemærker også, at Region Øst gør det glimrende fra Bremen. For dem er der ikke tale om medvind, men om sidevind. Det magter deres duer næsten bedre end de jyske duer i medvind.

Det går heller ikke mit blik forbi, at Per Thomsen i Lunderskov, Arne Porsmose i Frederikshavn og M & C i Aalborg fortsætter en flot stil.

Og så til Bodil og mig i Viuf. Vi var kun med på sportsflyvningen fra Osnabrück. Det var klart for os ret tidligt på formiddagen, at en god præstation her kunne udløse en sektionsvinder, men det udeblev desværre. Vi måtte tage til takke med en middelmådig placering i midterfeltet. Hvad værre er, vi mangler den indtil nu bedste ét-års. Vores duer på sektionsflyvningerne kom fornuftigt, dog uden at blande sig helt i toppen. Vores enkehunner er desværre gået lidt i opløsning. De mange omparringer har ikke bekommet dem vel. De er nu mere interesseret i hinanden, og nogle af dem prøver endda at komme ind i enkehunslaget, når de kommer hjem fra flyvning.

Så for os, som for mange andre efter den første tredjedel af sæsonen: Op på hesten igen.

HJ.