Øvelse gør mester.

Som tidligere nævnt har vi fået installeret vores unge hanner i de små nye flyveslag. 9 i det ene slag og 8 i det andet. De er redefaste nu og kan fra begge rum finde egen rede, når de er lukket ud på fodergangen sammen.

Efter vores køb i lørdags af to dejlige hunner fra Comb. den Haan, så er der kun to hanner i overskud, så vi skulle kunne lave 15 par med 13 på totalsystem og 2 på rent enkehansystem.

Nu er vi i gang med at indøve hunnerne. De bor i øjeblikket i den modsatte ende af slaget. Både hanner og hunner fodres tidligt på formiddagen. Hannerne lukkes derefter ind i den bagerste del af reden, og hunnerne får lov til at løbe ad fodergangen hen til hannerne. Det går stærkere for hverdag, vi øver. De kan så hoppe op og gøre sig lækker, hvor der sidder en han, som ser godt ud. De bliver nu i rummene til næste dags formiddag, hvor hunnerne bliver lokket tilbage til eget slag med foder. Lyset er tændt til kl. ca. 22 hver aften, for at animere duernes hormoner. Det samme gentages igen dagen efter, og jeg lægger lige mærke til, hvor hunnerne flyve op med det samme. Der vil hun komme i parring med mindre, det lige er en helbror, hun har fundet. Nogle vil mene, at jeg forlader mig på tilfældigheder, men det gør jeg ikke. De er alle sorteret hårdt, og de er mere eller mindre i familie med hinanden. Den første dag lurede jeg nok en hel del, for den mest brogede hun var fundet op til den mest brogede han.  Det er to pragtfulde duer, og stamtavlerne passer fint sammen. Hannen er efter ”Regionalen”-485 og hunnen efter ”Bliss”. Det er slet ikke givet, det vil udløse meget brogede unger, så jeg lod hende blive der. Næste gang, hunnerne var inde ved hannerne, havde hun imidlertid fundet en ny han. Nå, ja, måske lidt ærgerligt, for det kunne da have været helt sjovt at se afkommet.

Vi skifter nu til at anvende avlsblanding plus fra Versele Laga. Vi vil smøre Letalook olie og ølgær på kornet hver dag. I Letalook olie er der foruden næsten lugtløs hvidløgsolie, hvedekimsolie og levertran. Det skulle hjælpe til en god befrugtning og gode æg. Det kræver dog også, at de har adgang til en god mineralblanding, og her anvender vi All-In-One ligeledes fra Versele Laga. Det produkt er ganske enkelt unikt, og vi bruger det hele sæsonen, men kun med en lille frisk portion hver dag.

Det er for det meste Bodil, der arbejder med duerne i slaget hver dag. Jeg lister mig derud i korte stunder, men hun er bare god til duerne. Årsagen er min nu total ubrugelige højre hofte. – Jeg har lyst til at fortælle Jer om en god oplevelse, som intet har med duerne at gøre. Tre dage efter, jeg havde været ved min egen læge for at få ham til at indstille mig til opperation, kom der indkaldelse fra Vejle Sygehus, som jeg havde valgt frem for Kolding, fordi ventetiden var meget kortere, og de nu – de sidste par år – er blevet udnævnt til det sygehus i landet, hvor man via rationering i behandlingsgangen har kunnet yde den bedste service for patienterne. Jeg var derinde i onsdags, og jeg skal lige love for, at det virkede. Sikke en oplevelse. Ved en sådan forundersøgelse skal man igennem flere processer, men lige fra det øjeblik, jeg trådte inden for døren, så fik man en fornemmelse af, at min formiddag var planlagt perfekt. Jeg skulle besøge flere steder for at få røntgenbilleder, blodprøver, hjertekardiogram, samtale med opperationslægen og narkoselægen, og endelig ikke at forglemme den sygeplejerske, som nu er tilknyttet min behandling. Jeg gik fra det ene rum til det næste, og hver gang, jeg nåede frem,   blev jeg modtaget af min behandler, læge såvel som sygeplejerske. Jeg var målløs, men også glædeligt overrasket over så tilrettelagt et forløb, og den dag, hvor jeg skal under kniven blev skam også fastlagt, og der er heldigvis ikke længe til. Det var en oplevelse, så Vejle Sygehus får ”Dagens Rose”.

HJ.