Overraskelse.

Lørdag morgen lagde en tyk sky syd for Hamburg og nord for Hannover en voldsom dæmper på mine forventninger til dagens flyvninger. Varmt vejr og østenvind kan bruges, såfremt det er muligt at starte duerne omkring kl. 6. Det kunne man nok have gjort i Hannover, men de kom først ud, da man var sikker på at skydækket nord på var ved at gå i opløsning. Vores sektionsduer i Garlstorf var direkte berørt og kom først på vingerne ved 9 – tiden. I Nordtyskland ventede man temperaturer omkring 28-30 grader. Vi blev sikkert nok reddet af en meget frisk vind, som holdt den ulmende varme på afstand.

Jeg var nærmest ved at vippe bag over, da jeg så hastighederne på de første duer i Aabenraa fra Garlstorf. Næsten 1400 mpm – i frisk nord østen vind – For mig var det nærmest helt uforståeligt: Er vores duer blevet så meget bedre, eller har vinden været lidt anderledes i det nordlige Tyskland?

Måske lidt af hvert. Vinden havde nok sin andel. Efter Aabenraa faldt duerne i fart, men det gør de næsten hver lørdag. Vi havde i Viuf de to hurtigste i Kolding – 60 km. nord for Aabenraa, og de holdt trods alt en fart på lidt over 1300 mpm. Det var på sportsflyvningen, men det var helt det samme på den åbne, hvor det dog var Preben Nielsen i Kolding, der kunne holde over 1300 mpm. Hans første sejr i år, flot fløjet og tillykke med det.

I region nord måtte man nøjes med lidt lavere hastigheder, men i begge de jyske regioner var hjemkomsterne fine. Helt anderledes var det i region øst, hvor man kunne glæde sig over en rigtig “mandfolkeflyvning”, hvor fårene blev skilt fra bukkene. Med start i Syke fik duerne nærmest modvind hjem, og det var en vind med virkelig styrke. Det var også tydeligt at se i resultatlisten, hvor der ikke ligefrem væltede med duer hverken i top eller bund, men det er skønt at vinde på sådan en dag. På den åbne flyvning havde Flemming Pedersen i 114 de to hurtigste og de eneste over 1100 mpm. Stort tillykke. Jeg lægger også mærke til mine venner, Team Zuferov, der på 4. pladsen endnu engang præsterer stort, og det med en mindre bestand af duer. Flot, flot og fortsat held med sæsonen. På sportsflyvningen sejrer Aage & Sønner 087. Også her er der store spring i duerne, men på begge flyvninger kommer der trods de meget svære forhold rigtig mange duer hjem, SÅ GODT KLARET REGION ØST.

Tilbage i Jylland, må jeg endnu engang hæfte mig ved  “resultattyranerne” Team Meldgaard i sektion 32 og Lasse Rasmussen i sektion 35. Næsten ligegyldig vindforholdene, så topper de lørdag efter lørdag. Man kan fristes til at mene, at det er deres Van Den Bulck duer, der gør forskellen. Lasse og Henrik er imidlertid meget flittige og seriøse opdrættere. Lasses gamle mentor, Johs. Markussen må være stolt, selv om det går ud over ham i øjeblikket, og ifølge Peder Meldgård, Henriks nu afdøde far, så var HC. Hansen og undertegnede årsagen til sønnens fremragende resultater med duerne. Ja, ja, men når Henrik har de 8 første i Regionen på den åbne Hannover, og nr. 29, den brogede Van Den Bulck hun, flyver hjem for fjerde gang i år som sektionsvinder på sektionens sportsflyvning fra Garlstorf, så må man da glæde sig.

Sportsflyvningen fra Hannover var lidt anderledes. Her fraveg duerne det gængse mønster, og vi kunne vinde i Kolding. Arne Kjergaard toppede som sektionsvinder foran Michael Hansen, undertegnede og som nr. 4 Michael Th. Larsen.

På Garlstorf sport havde vi områdekonkurrence med fine præmier:

Gråsten:

1 Klaus Nissen

2 HC. Lind

3 Günther Rostermund

4 Johnny Plath

Aabenraa:

1 Team Meldgaard

2 N & P Rieder

3 Jørgen Greve

4 John Engel

Kolding:

1 Tommy & Henning

2 Arne Kjergaard

3 Evald Christensen

4 Jan Larsen

Vejle:

1 Jørn Hedensted

2 Tamer Al – Shamri

3 Chr. Christensen

4 John Madsen.

Stort tillykke til alle vinderne.

I Viuf haven var humøret højt efter dagens flyvninger. Måske først og fremmest fordi jeg havde frygtet dagens strabadser for duerne. De udeblev, og vores duer havde en forholdsvis let dag. Vi har 21 duer til rådighed, så derfor er vi nødt til at afsende lidt forsigtigt. De ét-års har kun været med på sektionsflyvningerne, og de er kommet rigtig godt de sidste par uger. Vores nye supertalent “502” – søn af 2410, har nu ligget med helt fremme 3 gange. Det luner nu, hvor 2410 nok må erklæres invalid, men viser stort potentiale i avlen. Hans bror “191” – nr. 2 i landet på sponsorflyvningen fra Giesen sidste år, viste igen stor klasse og blev områdevinder fra den åbne flyvning fra Hannover – i øvrigt som vores eneste afsendte på denne flyvning.

Det gik godt i lørdags og lad os krydse fingre for at vejret også ændre sig lidt til på lørdag.

HJ.