På med ringene.

Nu er vi i vores slag nået til det tidspunkt, hvor der skal påsættes mange ringe. De er i år langt nemmere at påsætte end de foregående år. Dejligt synes jeg, og man kommer ikke så let for sent med påsætningen.

Vi har næsten påsat alle her i første hold. Duernes opførsel har ændret sig markant. Der er indtrådt i en slags moderomsorg hos både hannen og hunnen. Det er lige nu man har chancen for at blive rigtig gode venner med dem. De kommer hurtigt og uden forbehold hen for at spise af ens hånd. De forsvarer voldsomt redekanten, men modtager gerne nogle jordnødder, og nu kan vi lige netop tillade os at give dem en hel masse lækkerier. De bliver ikke for fede af den grund, og ungerne vokser dejligt i reden. Denne nærkontakt er nogenlunde let at vedligeholde, så man kan få stor gavn af den i flyvesæsonen.

Vi fodrer kraftigt morgen og aften, og til middag lidt fast korn men også en lille portion Koopman mineralblanding med ost og fårefedt. Vi fodrer med Start+ fra Meldgaard, og efter foderet morgen og aften får de en håndfuld All in one – mineralblanding, også fra Meldgaard. – Alt er spist op inden mørkets frembrud, og det sætter jeg stor pris på.

De næste syv dage vil de få 5 mg. (et brev) BS samt 30 ml. Belgasol – Henk de Weerds super elektrolyt blanding tilsat vitaminer. Når jeg gør det, så er det fordi BS er et godt, men dog ikke det stærkeste produkt mod gul knop. BS skulle også være godt for både mave og tarm. Jeg bruger altid Belgasol, når duerne kommer ud i en lidt stresset situation, som unger i reden nok må betegnes som, men også efter vaccination, efter en kapflyvning, og når vi skal indlevere til en meget varm flyvning, får de det i vandet. Jeg har altid Belgasol stående. Det er dyrt, men jeg har brugt det i mange år, og jeg anser det for toppen af elektrolytprodukterne.

Efter ungernes fremkomst er duerne ikke ude. De er meget sårbare overfor høgen, hvis de giver sig til at søge efter noget i haven, og det er heller ikke sikkert, at det bekommer ungerne godt, det de finder. Til gengæld er der gitter i udflyvningerne, så de får masser af frisk luft.

Så opdagede jeg i sidste uge den helt nye stil fra HB. Et ref. på hjemmesiden af HB møde d. 27. feb. Det var dejligt at blive orienteret om, hvad de har gang i. Næsten det hele lyder godt, også den krone/due på sektions og klubflyvninger i 2017.

Til gengæld har jeg svært ved at fatte en afgift til DdB på 5 kr./due på oneloftslagene. De skal ligge inde med vaccinationsatt. over disse duer. Jeg frygter klart, at de også skal til at ligge inde med mine vacc. Att. Til 5 kr. pr. stk. Helt ærligt, er DdB ved at svømme over i veterinært hykleri, eller er det bare oneloftslagene, de har det dårligt med. Når flyvesæsonen er ovre, så er det netop disse slag, der står for at holde gang i brevdue interessen. Lige med undtagelse ad det årlige repræsentantskabsmøde, så står HB for nul initiativ i vinterhalvåret. Det er da lige ved at den 5 kr. skulle gå modsat vej. Vaccinationsatt. Kan da fint ligge hos disse slag, eller repræsentativ forening.

Jeg håber, den nye stil fra HB med hurtig orientering, vil fortsætte hele sæsonen.

HJ.