På vej mod ny sæson.

Vi har brugt lidt kræfter på at få renoveret vort 17 år gamle slag. Når vi bygger med træ som beklædning, så opstår efterhånden nogle problemer. De efterhånden mange storme med regn som en naturlig del hamrer ind mod de udsatte sider af slaget. Heldigvis fik vi den lange side mod vest beklædt med en metalplade lige fra starten, men de øvrige har været udelukkende med træ. Efterhånden har siden mod syd mistet evnen til at modstå regnen, så den har vi her i efteråret beklædt med en metalplade. På de øvrige sider har vi også måttet lappe.

Sådan ser slaget nu ud efter den grundige finpudsning. Siden mod syd står flot med den nye stålplade, og nu siver der heller ikke vand ind i slaget, når det stormer.

Vi har også fået opstillet en container fra Meldgaard, hvor vi kan komme af med  gødning fra slaget, samt andet brændbart affald. Tidligere hjalp Holger os med at køre det til containerpladsen i Kolding. Det var fint nok, men han har fået to nye knæer, som ikke skal overbelastes med det arbejde.

I slaget er jeg i øjeblikket i gang med at finde de rigtige hunner til enkehannerne. Der bliver 18 hanner i flyveslaget, men Van Den Bulck duerne har avlet et stort overflod af hanner i sommer, så vi har en hel del hanner i overskud. Jeg har valgt at sætte de hanner på flyveslaget, som gennemførte ungekapflyvningerne. En del af deres yngre brødre er gennem trænet ned til grænsen, og en lille flok fra først i juni er ikke trænet. Hunnerne er derimod total i undertal, og der er kun lige nok til flyvehannerne.

Jeg vil udbyde en hel del af disse overskydende hanner her på siden, og jeg vil starte med en rigtig superhan, som sidste år blev avlet på mit grundpar, der holder til nede hos Henrik Meldgaard. Han har været ude for det uheld i foråret, at vride hele ydervingen på nær den yderste slagfjer af i den ene vinge. Et held, at han havde valgt den ene at de nederste reder, så han godt kunne komme op i reden, hvor han har avlet hele sommeren sammen med én Van Den Bulck hun fra M&C Bredingcenter i Ålborg. De har lavet mange fine unger, og de har tre inde på flyveslaget til næste år. Nu har han via fældningen fået sin vinge tilbage, men han har ikke fået gang i sine flyvemuskler igen. Han var trænet sidste år, men når han kommer ud nu, bliver det kun til et par omgange, før han kommer ned igen, så derfor kommer han her:

En flot og velbygget han, og med et stort humør på slaget.

Jeg skal lige nævne, at Stefaan Lambrecht, én af de største stjerner i Belgien, flyver med Van Den Bulck duer.

“ANGEL VING” – hans mor er også mor til “2323”, bedste unge på slaget i Belgien i sommer.

Prisen er 1200 kr.

Har du interesse i ham, så ring: 61710766.

HJ.