Peet Solleveld, Maasdijk, Holland.

Inden jeg går i gang med dette slagbesøg, må jeg lige fortælle, hvordan I får de første katalognumre frem. Lige under ARKIV er der en bjælke, hvor man kan søge måneder. Hent de første kat. numre under september og mellem nr. under oktober.

Peet Solleveld, nu uden Paloma, er en meget dynamisk mand at møde. Han fanger én på lang afstand, og på nært hold er han fantastisk.

I området har de kun 5-6 km ud til havet, derfor er det naturligt, at man vælger de lange flyvninger med morgenslip. På mellemdistancerne har de det alt for vanskeligt. I Holland er der en organisation, ZLU, som varetager og arrangerer langflyvninger og mesterskaber i Holland, herunder også de internationale flyvninger.

Peet flyver helst de lange flyvninger med morgenslip. Dertil kræves duer med stor udholdenhed. Sidste år nåede han helt i top, da han vandt det vest-europæiske super maratonmesterskab , og havde bedste es due over 2015/16 i ZLU. Det var “FLORIS”. Denne super han måtte vi nøjes med at se på et billede. Han udeblev på den sidste flyvning i år. Peet kigger stadig til hans rede, hver dag, når han kommer fra arbejde.

Basis på duerne er den gamle  stamme af Jan Arden, og der er duer fra Roger Florizoone, Belgien, samt Luc Van Coppenolle. Peet er en ægte brevduenørd. Han elsker sine duer. Han kan dog godt få tid til at gå meget op i fodbold og ishockey. Hans duer får ligefrem navne efter hockey spillerne

Han flyver med 36 enkemænd og 40 étårs som en slags rekrutter – de ét års går med på 3-4 endags langflyvninger, blot for at lære. Jo, jo, mon ikke det er de korteste af dem.

Vi fik set nogle af topduer:

Her har Christian fat i en smuk rødtavlet han, som har en relativ kort indervinge, lang ydervinge og en hvælvet muskulatur. Super skøn due.

Her viser han en vidunderlig bb. han. Man kan ane lidt Jan Arden farve i øjnene.

Ja, der var en del røde og rødbåndede duer, måske efter én af stamhannerne “Red Chief”.

Det var første halvdel af besøget hos Peet. Klubhuspanel kommer i morgen.

HJ.