Pennen klar igen.

Efter en lille pause med skriverierne har jeg nu atter tid til denne syssel. Jeg har brugt en del tid med at kikke mesterskaber. Det er altid interessant at se, hvilke af ens kammerater rundt om i landet, der har gjort det godt.

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at sportsmesterskaberne på mellemdistancen har min største bevågenhed. Dels må hvert medlem kun deltage med højst 4 duer, og så deltager disse sportsduer på en særskilt flyvning og ikke blot som afkrydsede sportsduer.

Mesterskabslisten viser også, at denne form for sportsflyvning i stor udstrækning åbner op for nye navne i mesterskabshirakiet, og det kan kun være til gavn for vores sport. I de 18 sektioner forekommer kun en dobbeltvinder, dvs. nr. 1 til både åbent og sport. Det er i øvrigt M&C Hansen i Aalborg. De har igen haft en gylden sæson. Kigger vi på langflyvningerne, hvor afkrydsningssystemet er gældende, så er der i de 18 sektioner 6 dobbeltmestre.

Listen over sportsmestrene er som følger: Meksüd Zuferov sektion 11, i 12 er det Carsten & Kurt, i 13 Willie Sørensen, i 21 Bjarne Jensen, i 22 Søren Andersen, i 31 Kaj F. Andersen, i 32 John Korsholm, i 33 John Madsen, i 34 C & J Jakobsen, i 41 Jan Hasselstrøm, i 42 Jan B. Nielsen, i 52 Hans E Pedersen, i 53 Ole Johansen, i 54 M&C Hansen, i 60 Niels Tonnisen, i 61 Peder Skærbæk, i 62 Evald Jensen og i 63 Kurth Larsen.  Det er den liste, jeg allerhelst selv ville have været med på. Det var jeg nu slet ikke i nærheden af, men jeg prøver igen næste år. I øvrigt er der kun to af de sædvanlige mesterslag med her, nemlig Carsten & Kurt samt John Korsholm. Til gengæld er der mange store talenter, som bliver spændende at følge de næste år.

Fra langflyvermesterskaberne bør jeg vel også nævne dobbeltmestrene: Th. & Poul Pedersen, Svendborg – Lars F. Hansen, Vejen – E & M Rasmussen, Esbjerg – Henrik Larsen, Sæby – Per Nygaard Laursen, Skive – Klaus Rasmussen, Lemvig.

Mesterskaberne fylder meget i brevduesporten, og et stort tillykke skal lyde til de, det er lykkes for i år, hvor flyvningerne generelt har været meget krævende.

I lørdags var jeg så sammen med Tommy til én af de store begivenheder i sporten, nemlig finalen i Aabenraa hos DAPIRACE. Der var vel over 500 andre, som også var til stede. Det blev en rigtig god dag, også selv om den eneste gevinst, vi fik, var i tombolaen. Vi havde én unge, som var nået til finalen, men den trak ikke en gevinst. Det var imidlertid meget skønt at opleve min gamle foreningskammerat, Lasse Rasmussen, 055 stå øverst på sejrsskamlen. Ungerne var på en meget vanskelig opgave på flyvningen fra Göttingen, hvor en meget kraftig vind gjorde sit til at sætte hastigheden ned. Der kom tre i front med et pænt forspring til de næste. De fløj 900 mpm. Man måtte da også frem til søndag for at få de sidste præmieplaceringer besat. På deres hjemmeside er der billeder fra den meget vel tilrettelagte dag.

Mens jeg var dernede kom flere og spurgte, om ”Lego Star Wards” var vendt hjem fra København. Det kan jeg heldigvis bekræfte. Keld Fredericia plejede ham i en uges tid, og så blev den sluppet først på formiddagen, hvor vejret var godt. Han landede hos os samme dag kl. 13.30. En ganske udmærket præstation af ham. Ca. 200 km. énslip. Han må da blive til noget næste år.

HJ.