Peter Van De Merwe, Dordrecht, Holland

Det var besøget, som mange af deltagerne ventede på. Peter Van De Merwe er et stort navn i Danmark. Der har tidligere været auktioner i Danmark med hans duer, og efterkommere af dem har haft stor succes. Chr. Hansen fortalte i bussen, at de i flere år havde forsøgt at få et besøg med bussen i stand. Han har tidligere haft besøg af en bus med englændere, og de havde nærmest raseret det hele. Den gang have han besluttet ikke at modtage besøg af en flok busdeltagere mere, men Christian og Martin har visse evner, og måske havde det også hjulpet, at Jørn Boklund havde bestilt en flok unger hos ham, som skulle med bussen hjem.

Van de Merwe navnet er meget kendt i brevduesporten, og Peter er da også ud af denne familie. Hans onkel er således Piet Van De Merwe, og det var også fra ham, han fik sine første 11 duer, som dreng. Det var hovedsagelig de sorte Tournier duer, som Peter har gjort meget berømt. Han har dog også været ude og købe hos nogle andre topslag, og størst betydning var et køb af fire unger fra Marcel Sangers. Blandt dem var en pragtfuld blåtavlet han, “Replay” avlet på duer fra Koopmans stamme omkring “Kleine Dirk”. Den fik meget stor indflydelse, og på det sidste har han haft succes med indkøb af nogle Gaston Vd. Wouwer fra hans gode ven Van Der Auwera, som vi i øvrigt også har besøgt med bussen for et par år siden.

Peter er ét af de stærkeste slag i Holland på flyvninger op til 700 km. Han har således haft 20 NPO vindere. Han sælger mange duer til USA og øst over, og laver i øvrigt ikke andet end at arbejde med brevduer. Hans datter GWEN har sit eget lille slag, hvor hun flyver fra, også med stor succes.

Her er Christian i gang med udspørge ham. Læg lige mærke til snoretrækket foran slagene. det var grænsen for, hvor tæt vi kunne komme. Slagene ser ud til at være bygget efter knopskydnings princippet, men også her med voliere i front.

Besøget blev også videooptaget, langs med snoren. Han har nok været noget nervøs ved vores besøg. Senere tøede han meget op, og var særdeles venlig over for os. Vi opfører os altid perfekt, ligegyldigt, hvor vi kommer.

Så er vi i gang med at håndtere nogle af topduerne. Stærke duer og nogle med klare øjne, som denne ud af Replay linjen fra Marcel Sangers.

Her Tournier linjen –

Der var intenst lytning i det gode vejr.

Der var også stillet stole frem til de lidt ældre. Jo, det var hyggeligt og en meget god eftermiddag.

Til sidst blev en kurv med nogle senunger sat frem på græsplænen. Der var rimelige priser på dem, så flere af dem kom med til Danmark.

___________

Lige ved siden af mig sidder en stor mand, Holger Wittke, min nabo, som skal passe vores duer de næste 14 dage.

HJ.