Pokkers uheld.

Jeg må helt ærligt tilstå, at jeg er noget irriteret, når alle ungerne er kommet i ungeslagene. Jeg bruger at sætte deres mødre med den første uge, så de kan blive madet godt op. Det er ikke den situation, der irriterer, men når mødrene er taget bort igen. Jeg skraber gulvet hver dag, og så er det faktisk meget irriterende, når de forholdsvis store unger er så længe om at tage plads i reolerne i stedet for et hjørne på gulvet, så skal man fortsat gå og skubbe dem væk, når der skal skrabes. Jeg har arbejdet med brevduer i over 60 år, så jeg har jo prøvet med tremmer på gulvet og også med halm. Det eneste jeg kan arbejde med er at skrabe gulvet én eller to gange – om nødvendigt- hver dag.

Se her. Det ville da være dejligt, hvis disse ellers skønne unger kunne tage plads i reolen, så jeg kan komme til at skrabe. De to nederste i reolen har fundet vej. De er søskende og også til den, der sidder ovenover, som dog er fra vinterkuldet. Det er her, jeg lige vil fortælle om mit pokkers uheld. De tres moder er den skønne grislede hun, som jeg købte af Johs Thoné på auktionen fredag aften, forrige gang i Ddb landsmøde. Hun var sendt i slaget ved siden af for at opmade tredje kuld samme ned de mødre jeg havde trukket dobbelt af. Når man om morgenen kommer hen til ungerummene, så støver det meget, og jeg havde lige lettet lidt på en låge i sputnikken. Jeg bukkede mig lige for at fjerne fodertruget, og pist hen over mig røg nogle af mødrene og ud ad den lille åbning. Der gik lige lidt, inden jeg kom i tanke om, at den grislede hun jo også gik derinde, og hun var imellem de ud flyvende, lidt utroligt. jeg kunne se, hvordan hun drønede rundt med de andre, men hun har jo fløjet kapflyvninger i Belgien. Det er klart, at hun vil forsøge at flyve derned, men det kan hun ikke, i stedet håber jeg, at hun finder et andet brevdueslag at gå ind i. Hun har nr. Bel-16-2212521, og skulle hun gå ind i Danmark, så vil jeg være meget taknemmelig for at høre det telf. 61710766. Hun er en skøn hun, som jeg fik seks unger efter sidste år og 6 i år. Det fleste er grislede og nogle er blåbrogede.

Her rummet, hvor hun gik.

Så lige disse to skønne unger. De er efter “KITTEL FAMILIEN” hos Van den Bulk i Belgien. Moderen til dem har jeg i øvrigt købt hos  Mark Skovbo i Ikast. Den blå unge er meget tillidsfuld.

Mine duer er adskilte. De hunner, der er færdige med at ruge, er anbragt i hunrummet. De er ude hver morgen, og trækker allerede væk i over en time. Hannerne kommer ud derefter, men de er ikke nær så ivrige, men sådan er det hvert år.

HJ.