Raf og Lars Luyckx, Geel, Belgien.

Ikke langt fra Ivo Renders skulle vi besøge Raf og Lars Luyckx. Vi mødte faderen, Raf, tror jeg, midt i haven med to, efter Belgiske forhold, små slag. Desværre skulle regnen komme til at genere dette besøg.

025

I mangel af sol, lyste Raf om som en sådan. Smilende, hyggelig og meget beskeden, dog uden at være genert, tvært imod. Hans kone fik sig også listet frem i haven, under dække af, at hun var bedre til engelsk. Jeg tror nu nærmere, at hun var alvidende om duerne og så mere konkret end Raf.

026

027

 

Jeg havde godt læst om slaget i M&Cs fremragende forberedende hæfte, så jeg var klar over, at vi var på besøg hos et særdeles stærkt slag. I 2009 var de således NATIONALE GENERALMESTRE. For at vinde dette mesterskab skal man kunne præstere i top på lang- og mellemdistance, med etårs og med unger, og det er et lille slag, som sender fra 2 til 12 duer pr. flyvning. Det er ganske enkelt fremragende, og i år var de bl.a. provinsialvinder fra Montauban – 879 km.

028

Christian Hansen her med super Barcelona duen. En elegant bb. hun  på 12 år.

Desuden var de indehaver af Belgiens bedste Barcelona due 2009 – 2011. Denne due havde fløjet Barcelona 9 gange. De havde købt den i 2002 hos Noël Peiren. Et helt utroligt held, mente Raf. Det var også et held, mente han, at de i 2003 ved et tilfælde fik sat to duer sammen, som kom til at avle helt fantastisk i årene frem. Det er stamparret i dag og kaldes ”Koppel 2”.

Han har opbygget stammen via opkøb at topduer fra de stærkeste Belgiske slag, men knald hård sortering har efterhånden dannet hans egen stamme, specielt via ”Koppel 2”. Desværre var regnen så hård, at ingen rigtig havde lyst til at komme i slaget. Han havde dog fanget nogle af basisduerne, som vi fik i hånden. Jeg fik også mærket nogle af dem. Desværre var der ingen unger til salg. Der gik godt nok en flok, men de var solgt til Kina.

Jeg har ikke fået med på video eller i hukommelsen hvilken flyvemetode, de anvender, men mon ikke det er total – system, når de egentlig har så få duer!

Hvis man skal til Belgien for at gøre indkøb, så vil jeg stærkt anbefale dette slag. Han har godt nok haft duer på M&C ad to omgange uden at få de store priser for dem, så det gør de ikke mere.

HJ.