Regnen sprøjter.

Alt mens solen putter sig, får vi sprøjtende regn i disse dage. Det var også tilfældet i lørdags, men heldigvis artede det tyske vejr sig langt bedre. For Region Nord betød det, at de kunne gennemføre DdB flyvningerne nogenlunde godt, mens flere sektioner valgte at køre deres duer hjem på den korte station.

For os i Region Syd var det en kærkommen lørdag. Vores duer var ganske vist våde, da de kom, men de fløj jo i et rigtig godt flyvevejr med frisk sydvestlig vind og ingen atmosfæriske smudsigheder.

Landsflyvningen kom til at ligne noget, vi har set før, men topduerne var fordelt bredt i landet. Suveræn vinder landede hos Arne Å Nielsen i Maribo med 1709 mpm. Nr. 2 hos Ivan Hansen i Sønderborg med 1442 mpm. Herefter fulgte Preben Jensen i Nyborg, Gurli og Flemming i Ruds Vedby, K.J. Philipsen i Haarby på Fyn. Vinden er selvfølgelig medvirkende til disse resultater, men det kræver bestemt også stor styrke at udnytte muligheden, når den byder sig. Bedste nordjyde var som nr. 13 i landet Allan Wolff i Frederikshavn og bedste vestjyde som nr. 14, Søren Diers, Esbjerg. Godt fløjet af disse duer.

Langflyvningerne forløb smertefrit i Region Syd og Nord, mens Sjællænderne havde en hård flyvning fra Ludvika. Her var vinden så også imod duerne, så måske var det alligevel en god flyvning. I region Nord bliver langflyvningen fra Göttingen vundet af Niels og Peder i Brædstrup med 1620 mpm og i Syd fra Würzburg af Bjarne Nutzhorn i Horsens med 1486 mpm. Nr. 2 og 3 i Regionen og 1 og 2 i sektionen var min foreningskammerat Kaj Jeppesen i Fredericia. Med to ét års. Sektionsvinderen var også nr. 2 i sektionen på vores første langflyvning i år fra Limburg. Det er meget høj klasse. Det er en Gaston Van De Wouwer, så det er ikke bare i Aalborg og Aabenraa, at disse duer gør sig flot. Øvrige sektionsvindere i Syd på langflyvningen var Peter Andersen i 34, Hc. Klitten i 31, Jan Hasselstrøm i 41 og Michael Kjærgaard i 42.

På mellemdistancen fra Göttingen landede regionsvinderen i Fåborg hos Team Bolø med 1712 mpm og sektionsvinderne var i 32 John Engel, Haderslev, i 33 Bente & Steen, Vejle, i 34, Flemming Friis, Århus, i 41 Per Thomsen, Vejen og endelig Yrsa & Villy endnu en gang i 42. Per Thomsen havde de seks første i sektionen. Han har vundet alle de åbne mellemdistancer i år. Intet forkert i, at man kalder ham fantomet fra Lunderskov.

I Region Nord var hastighederne fra Henstedt mere moderate. De fik også meget mere vand end vi andres. Regionsvinderen var dog i Sæby hos Bent & Gitte med 1461 mpm.

Det er også i denne region, jeg finder præstationen til ”Ugens Rose”. I den kraftige vind fra sydvest lykkedes det Viktor Degn i Hvide Sande at vinde i sektion 62. Det er en meget stærk præstation af duen, så et stort tillykke til den tidl. Skoleinspektør fra det elskede, men nok også mest stormombruste område i landet.

Weekendens hastighed leverede Team Nielsen 033 fra Göttingen med 1802 mpm.

I Viuf var alle vores unge duer på sektionsflyvninger, og det gjorde de ganske udmærket. De bedste med i front, og alle hjemme i løbet af en halv time. Omparringerne er ved at være på plads, så på lørdag må de igen med på DdB-flyvningerne.

HJ.