Rund fødselsdag i “Det hvide Hus” i Viuf.

Jeg har rodet lidt i de gamle journaler og der kunnet konstatere, at i dag for 20 år siden brød ”Legenden”-255 ud af ægget.

Det er lidt nostalgisk, men jeg har ikke kunnet lade være med at lave denne artikel om vores gamle høvding. Dels er det en meget høj alder for en brevdue. Det er nærmest helt unikt. Det var hans resultater som kapflyver og avler imidlertid også.

93-255

Antallet af sektionsvindere og es. duer i hans afkom i 1. og 2. generation er umulig at tælle op. Tallet ligger måske i nærheden af det antal sektionsplaceringer, som han opnåede i sine 5 år som kapflyvere, nemlig 56.

I 1998 havde ”Køgeeliten” indkaldt landets bedste kapflyvere til en kåring, hvor man ville finde frem til landets bedste brevdue. Duerne blev bedømt på flyveresultater, øjne og kropsbygning. ”255” vandt suverænt. Selv om det var en subjektiv kåring, så har titlen ”Danmarks bedste Brevdue” hængt på ham lige siden. Ville man lave en lignende kåring i dag og tage avlsresultater med i bedømmelsen, så ville han sikkert blive vanskelig at overgå. Hans point for kropsbygning ville nok falde lidt i dag, men han er dog stadig værd at tage i hånden. Han kan ikke flyve længere og han halter en del, men dog ikke så meget, som jeg i disse dage.

Han går normalt mellem ungerne eller hunnerne, men dem er der jo ingen ledige af i øjeblikket, så han har gået alene i enkehunslaget. Han har virket lidt ensom, og han har mistet en del af appetitten, så vi har valgt at købe en fødselsdagsgave til ham i form af en sommerhununge fra det højt nominerede avlsslag GvW Denmark. Den har den internationalt berømte ”Kaasboer” som oldefar på både mødrene og fædrene side. På den måde kan man vel sige, at vi viser ham den respekt, som han bør modtage.

070-12-0538

Hvis I vil læse meget mere om 255 og hans familie, så gå ind på hjemmesidens menu under punkterne ”om os” og ”sæson 2006”.

Og nej, han har ikke befrugtet de senere år.

HJ.