Så er det nu!

Helt præcis på søndag d. 11. august hos Mazda Vejen, Søndergade 109, 6600, Vejen, at afdøde Egon Jensens bestand af duer kommer under hammeren. Uden tvivl én af landets bedste bestande, som igennem en menneskealder har erobret det ene mesterskab efter det andet samt vundet utallige præmier på udstilling. Vær på plads i Vejen søndag kl. 9.30 til gennemsyn og 11.00 til auktion.

Brevdueforeningen 111, Vejen er kendt landet over som en meget stærk forening med utallige toppræmier og mesterskaber. I dag kendt gennem Per Thomsen, Lars F. Hansen, Jan Hasselstrøm Nielsen, Flemming Boisen og såmænd også den gamle høvding HC. Hansen. De beslaglægger næsten alt i sektion 41. Før i tiden var de også meget dominerende. Dengang var det Egon Jensen, Jens Kastrup Larsen og naturligvis HC Hansen.

Ved mit besøg i søndags til åbent hus hos DAPIRACE i Aabenraa fik Henrik Meldgaard pludselig idéen om at lave et historisk billede, som faktisk har rigtig mange perspektiver.

foto

Her så det team, som efter Peder Meldgaards mening, er skyld i, at Henrik blev dygtig med brevduer. Det er fra venstre HC Hansen, undertegnede og Peder Meldgaard, stifteren af den i dag store erhvervsvirksomhed Meldgaard A/S. og Henriks far.

På en udstilling formentlig i sluthalvfjerdserne blev der afholdt en auktion blandt andet over duer fra HC. Hansen. Jeg var auktionarius og Henrik var som nystartet bette knægt i brevduesporten til stede blandt køberne, dog med faderen Peder Meldgaard i baggrunden. Henrik må have været en sød dreng, for han havde fået lov til at købe den due, han helst ville have på auktionen. Det blev til 111-75-300, en fantastisk han fra HC. Hansen. Det blev auktionens klart dyreste med 2. 300 kr. Ja, tiden taget i betragtning, så er det jo tæt på at være ”Pipapris”. Den blev imidlertid en fantastisk avler for Henrik, som i årene efter med dette afkom lavede kapflyvere i topklasse, og han vandt således mesterskaber for næsen af de gamle i Aabenraa.

På dette tidspunkt havde HC. Hansen og jeg et fælles avlsslag hovedsagelig baseret på hans gamle Delbar/Gerhards og en indkøbt samling fra datidens store stjerne Emil Pilgaard, i Frederikshavn. Han havde stor succes med Delbar/ Van Riel. Fra dette avlsslag udgik de duer, som med meget stor succes dannede grundstammen hos os selv, men også bl.a. hos Egon Jensen og Ib Friedrichsen i Bogense. Hos Egon lånte vi blandt andet hans fantastiske hun, ”CAROLINE”, blåbroget og billedskøn. Hun var en storslået kapflyver og umulig at besejre på udstilling, men hendes helt store værdi kom i avlen. Hendes aner løber i årene på de duer, som på søndag kommer under hammeren.

Fra disse grundlinjer kom også Henriks han nr. ”300”.

HJ.