Så blomstre det hele!

Det er, som om det ikke blot er blomsterne, der står i flor, nu fik vi også tilladelse til at samle vore duer til træninger og kapflyvningerne. De fleste hække er blevet grønne, og så siger en gammel skik, at så kan man godt begynde træning af duerne.

Det har jeg nu gjort for nogle dage siden, men min plan blev alligevel smadret. Hunnerne madede unger op i ungeslaget, og de blev herefter flyttet til enkehunslaget. Det var planen, at jeg ville begynde systemet derfra. De fløj virkeligt godt både morgen og aften, men de havde ikke set hannerne i over tre uger, og det blev efterhånden for meget for dem. De begyndte at lege med hinanden, så de måtte tilbage i flyveslaget til hannerne. Nu bliver de trænet derfra til de får lagt æg der, så vil de blive taget fra til enkehunslaget igen.

Jeg kører først med hunnerne og derefter med hannerne, så de lærer systemet og bliver skarpe fra starten. De har været af sted to gange på 5 og 7 km. Næste gang skal de ud på 12 km. Måske når jeg det i morgen. Desværre ser det ud til ret dårligt påske vejr, og så kommer de ikke på træning.

De er i en god træningsvægt. De bliver fodret med Gerry Plus.

På lørdag går turen til Aabenraa med fire unger til DAPIRACE. Jeg holder meget øje med ungeflokken i øjeblikket. Jeg skulle gerne vælge de bedst egnede til one loft slag. Sidste år valgte jeg én efter min bedste avlshun. Den var imidlertid væk, inden det hele gik i gang dernede. De tre søskende gennemførte ungeflyvningerne herhjemme, og nogle med flotte placeringer. Jeg tror også, der skal lidt held til at vælge de rigtige. De tre andre. jeg valgte, kom da hjem i finalen sidste år.

Det er trods alt spændende hvert år. Jeg har kun haft ét år, hvor alle var væk inden finalen.

GO’ PÅSKE.

HJ.