Så er der små unger i rederne.

Næsten alle unger piblede frem på samme tid. Mens de har ruget har jeg ikke brugt noget i vandet ud over en sjat eddike, og heller ikke eller på kornet. Nu vil jeg smøre min Letalook olie, som er en hvidløgsolie med oregano, på kornet og drysse A.P.F. 90 på efterfølgende. I vandet vil jeg bruge Probac 1000, der styrker de gode bakterier i duernes tarm. På den måde håber jeg at få en fast gødning i rederne.

Jeg bruger plusblandingerne fra Versele Laga. Den hedder i avlstiden Start+ IC.  Når vi når frem til kapflyvningerne vil jeg bruge en ny blanding fra Versele Laga med sorte majs. Mere om den senere. Vores duer er ikke ude i øjeblikket, og de kommer det heller ikke, før de bliver skilt ad. Høgen er voldsom lige nu, og jeg har ikke reserve duer gående.

Det er nu blevet lidt mere spændende at arbejde i slaget, men har man lidt tid til overs, så er der nogle spændende auktioner online. Den store auktion over Dino Clicques duer på ”Pipa” slutter i dag og i morgen. Det går lystigt for sig. Topduen ”Golden Prince” er i øjeblikket på 316.000 euro svarende til 2,4 mill. Kroner. Der er dog også mange unger efter topduerne til en pris, som er overkommelig for os amatører.

Også på M&C er der kommet en særdeles spændende auktion over senunger fra ”Meldgaard & Jeppesen” jeg kender duerne særdeles godt. Sidste års helt store stjerne ”New Kannibaal” – 1023 har to unger med. Det er første gang, man har mulighed for at købe efter den superhan, som nærmest lukkede langflyvningerne i 2016. I kat. 1 sidder en lækker hununge. Den kan jeg godt bruge på midt slag, selv om man nok først kan trække unger på den i april. Der er imidlertid andre, der også kan se dens muligheder. Redebroderen er også med, og den er ligeledes meget eftertragtet. Der er også en flot broget han efter ”Mephisto”, der er en Gaston De Wouwer. Den har været regionsvinder flere gange, og efter ”151” broderen til min ”162” er der et par hununger. Det rene guf efter ”NORMANHUNNEN – 2409.

Det er som regel kun senunger/sommerunger, man kan købe efter de virkelige topduer.

Jeg viser lige nogle billeder af tophannerne her.

“New Kannibaal” – 1023

“MEPHISTO”

 

“151” Tre gange sektionsvinder.

HJ.