Så er MVL – bussen hjemme igen.

Det er stort set altid en kæmpesucces. Det var det også denne gang, som også var lidt ophøjet, som jubilæumstur.

V i var på nogle super fine slagbesøg, som jeg hen af vejen vil beskrive her på siden. Jeg skal dog også i gang med at vise og beskrive mine avlsduer, som skal på auktion hos Kolding Brevduefestival lørdag d. 21. oktober.

Jubilæumsfesten fredag aften var virkelig både flot og hyggelig. Tommy og jeg blev hyldet som de eneste deltagere, der har været med samtlige 20 år. Vi fik også pæne gaver af Henrik Meldgaard. Henrik selv blev også hyldet som arrangør.

Bente Knudsen har taget gode billeder på turen og allerede lagt dem på facebook i aftes. Kig blot der. Hvis I ikke kender Bente, så bringer jeg lige et billede her:

Her sidder hun, Bente. Hun drikke rødvin ved besøget hos A.P Overwater. Vejret var skønt. Bente nåede dog ikke at drikke alt rødvinen. Kort efter dette billede blev taget væltede hun sit glas og fik nærmest røde bukser, men hendes humør ødelægges ikke af sådan et uheld.

For lige at komme i gang med lidt om auktionen. Flere af duerne er indkøbt hos Huub Hermans i Holland. Dette slag har fløjet fremragende i mange år, og betegnes som ét af de bedste allround slag i Holland. Stamduerne er Van Loon, Dirk Van Dijck, Gaby Vandenabeele og Pieter Veenstra. Det helt suveræne stampar er en KANNIBAL han og en hun fra de gamle Van Loon duer. Dette par har avlet seks duer, som har væres på teletext. Dvs. at de har været blandt de ti første på en NPO flyvning. Det er flyvninger på 500-700 km., der arrangeres af det Hollandske forbund. Der er naturligvis mange tusinde duer til start, og flyvningerne er de mest eftertragtede i Holland. To af de seks teletext duer var ydermere NPO vindere. De hedder ”The Magic Kannibal” og ”The Magic Kratos”. Der er også en hun imellem ”Miss Magic – 888” til de to. Hun har fløjet helt fantastik og har avlet fremragende. På facebook havde Huub Hermans i går et indlæg, hvor han fortalte om en due, der hos en ven netop havde vundet en større flyvning. Den var efter ”Miss Magic – 888” og en af duerne fra Pieter Veenstra. Jeg har en helbroder til denne due, som jeg købte i foråret, men jeg har også duer direkte efter de to NPO – vindere. Jeg har ikke haft disse duer så længe, og har kun fløjet med unger efter dem. De er alle i behold efter 4 sektionsflyvninger og et par af dem var med fremme. Jeg har således fået noget ud af mine indkøb, men sælger nu disse duer igen d. 21.oktober.

 

Der er dog også en del Flor Engels og ”255” linje med i auktionen. En hun direkte efter super avlsparret 1100/2409 er med. Et par af ”Harry” duer er ligeledes at finde. Et supereksemplar efter ”Mephisto” hos Henrik Meldgaard er ligeledes med.

I morgen vi jeg komme med en beskrivelse af kat. nr. 1.

HJ.