Så er ungerne på gulvet i ungeslaget.

I går flyttede jeg dem. De blev tjekket, men alle var meget fine. Jeg fik noteret farve på hvert enkelt nummer, og mødrene kom med derind. De blev madet godt af hunnerne og her til morgen var næsten halvdelen af dem henne for at spise selv.

Hunnerne får dog lov til at være inde hos dem 3 til 4 dage, hvorefter de flyttes til enkehunslaget, hvorfra de får adgang til at flyve ud og ind hver morgen og aften. Det er et meget lille hul, som tjener til ud og indflyvning. Alle de gamle kender jo rytmen, og efter et par gange har også de unge fundet rytmen. Hannerne har så lige et par dage til at opdage, at både unger og mage er borte, så de kommer nok ud i morgen for en lille flyvetur.

Hannerne vil overgå til Gerry plus og Sedochol i vandet. Den er også fra Brochamserien. Hunnerne fortsætter i ungeslaget med avlsfoder og APF 90 og Letalook olie på kornet. I vandet får de probac 1000. De vil naturligvis gå over på hannernes program, når de sættes ind i enkehunslaget.

Ungerne vil i starten få lov til at gå ud i sputnikkens lille voliere og lige blive lidt dus med omgivelserne. Turen ud i det fri kommer, når jeg fornemmer, det skal være – gerne når de kan bruge vingerne, men heller ikke så de flyver ud på alle naboernes tage den første dag.

Jeg har stadig en del Gerry Plus, men når det er opbrugt går jeg over til den nye blanding: Master Diæt Relax.

I 2011 gik vores MVL bustur ud til Nicolas & Filip Norman i Knokke-Heist. De havde nogle fremragende resultater i mange år ud til det vestligste sted i Belgien. Vi kunne høre Nordsøen, da vi var der. I morgen kan I følge med i cykelløbet Gent- Wevelgem. Jeg mener, at rytterne når ud til Knokke-Heist, så I kan se den kraftige vestenvind. En vind, som slagets duer skal op imod næsten hver lørdag. Også derfor glædede vi os til besøget hos Norman. Vi så de fleste af stjernerne, bl.a. ”Cognac” – nationalvinder og provincialvinder på en anden flyvning. Han var skøn at have i hånden. Vi så ”Wonderzhora” – nok den bedste kapflyver blandt hunnerne. Hun havde været 1. provinciel es-due 23/ 22 499 duer fra Bourges. Desuden 1/348, 1/498 og 1/247 duer på nogle andre langflyvninger.

Han havde solgt sine sidste sommerunger til Kina dagen før, så han havde ikke nogle til salg. Henrik Meldgaard og jeg var dog hurtig på aftrækkeren og bestilte to unger næste år efter ”Cognac” og ”Wonderzhora”. Vi fik to skønne unger i 2012. En han noget nær sin mor i bygning ”2410” og en hun ”2409” noget nær sin far i bygning.

2410 blev parret med en skøn bb. hun, som Henrik havde købt på Online-auktion over duer fra Aelbrecht, Belgiens på det tidspunkt mest hotte. De har sammen lavet flere rigtig gode unger – Regionsvinder, samt nogle sektionsvindere.

2409 blev parret med Kannibaal hannen ”1100” De har avlet helt i top. To regionsvindere, storflyver ”151”hos Henrik, der desuden har været sektionsvinder 2 gange. De to første, jeg fik fra parret, fik hver sin opgave. 209 kom i avlsslaget med det samme, og hun ligger i dag bag mange af mine kapflyvere. Hun passede fint til Flor Engels duerne. Den anden ”162” kom til at flyve. Hun var i 2014 min suveræne kapflyver på de lange afstande, nr. 5 i sektionen fra Dresden og regionsvinder fra Würzburg. Hun kom til skade om efteråret, så hende har jeg ikke mere. Parret har lavet mange skønne unger, og en del er også blevet solgt på auktioner de sidste par år.

Nu er de to Normansduer endelig blevet fotograferet, og der er nok nogle, som gerne vil se dem:

 

I år har Henrik set sig nødsaget til at flytte Kannibaal hannen 1100 hen til broderen 1445s hun. Han kan nemlig ikke befrugte mere. Til 2409 har jeg købt en søn af Huub Hermans berømte teletex par. Det skal nok blive godt.

HJ.