Så er vi ved at slutte for i år.

Der har ikke været så meget at skrive om i den senere tid. Jeg hører ikke til dem, der driver vinteravl. Efter nytår kommer der dog lidt liv i brevduesporten i mit område med sektionsmøde og udstilling.

Jeg har dog fulgt med i brevduen. Der har været nogle glimrende artikler fra udlandet, men jeg er også hele tiden stødt på en masse annoncer fra Natural. Jeg har selv fodret med Natural, faktisk i over 25 år, men da der kom nogle andre mærker på markedet, kunne jeg da godt se, at de var meget mere udviklet, og når jeg ser på alle de annoncer nu, så er Natural ikke blevet udviklet synderligt hverken på kornet eller biprodukterne. Jeg kan se, at allroundblandingen er fyldt godt op med det vi i drengeårene kaldte ”pusterørsærter”. De lå altid tilbage, når duerne ikke ville have mere, så derfor brugte vi dem på anden vis. ”Finesse mutine” er dog en udviklet blanding. Jeg har ikke generelt noget imod firmaet, men det vælter jo helt bladet i øjeblikket. Det virker som om, bladet indirekte er blevet købt. Nogle kalder det også Naturaltidende. Det virker også underligt, at næsten alle HB medlemmer fodrer med Natural.

Det kan glæde mig, at Sekretariatet nu vil til at orientere mere som e-mails og på hjemmesiden. Det er det, vi har bedt om i mange år. Vi glæder os.

Der er også fuld gang i M&C. Selv om jeg ikke skal købe, så nyder jeg at læse alle de orienteringer, der følger med. Jeg glæder mig også til fredag aften ved årsmødet. Million dollars Race i Sydafrika er i fuldt sving nu. De nærmer sig den første Hot Spot flyvning. De har en glimrende hjemmeside, så hvis man vil følge med, så gå ind på M&C og se adressen der.

Det er let at passe duer hos os i øjeblikket. Jeg havde jo held til at lave de nødvendige parringer i efteråret, så duerne er adskilt i øjeblikket. Fældningen er helt overstået nu, så man skal passe på med fodringen, så duer ikke bliver for kraftige. Vores får i øjeblikket kun Gerry plus med sorte majs, og når jeg er færdig med den blanding går jeg over til diæt blandingen fra den nye serie ”Black Label”. Det er en forholdsvis dyr blanding, men vi har ikke så mange duer mere, og de skal bare have det bedste. Jeg brugte også serien i sommer, og det gav virkelig nogle gode resultater. Man kan formentlig se blandingen ved landsudstillingen i Brædstrup.

Det er juletid, og ud over at hygge sig med familien, så kan man da godt tænke lidt på de duer i slaget, der gjorde det godt for en i sommer. Jeg vil lige vise min lille stjerne i øjeblikket:

227-13-1201 hun.  33 plac. på 4 år, deriblandt 15 blandt de ti første i sektionen. I 2015 sektionens bedste es due, og her i 2017 gentog hun det.  Hun er halv 255 linjen og halv Flor Engels

Jeg bliver altid glad, når jeg ser hende komme om sommeren. Hver gang fra den rigtige indflyvningsvinkel. Hendes mor har også fløjet godt bl. a. 2 x sektionsvinder, og datteren er i fuld gang. Bedste es due hos de ét års hunner i sommer. Både hende og mormoderen har lært den rigtige indflyvning, og det går stærkt.

Jeg vil gerne slutte med at sige tak til alle Jer, der har fulgt med på min hjemmeside i år, og jeg ønsker Jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

HJ.