Sakis Minovgioudis, Alblasserdam, Holland

Jeg skal også i gang med at skrive om de slagbesøg, vi havde på den pragtfulde bus tur. I de senere år har M&C lavet et skønt hæfte, hvor de beskriver de slag, vi skal besøge på turen. Hæftet får vi uddelt i bussen, når vi forlader Aabenraa. Jeg vil starte med at bruge deres indledning til det første slagbesøg:

Lille slag med en stærk bestand af Ludo Claessens duer, og han flyver fremragende på flyvninger fra 3oo-700 km. Sakis kommer fra Grækenland og har boet i Holland siden han var en ung mand. Han købte de første duer hos Ludo Claessens i 1996, og de blev gode venner. I 2000 havde Sakis bedste unge i Holland med AKROPOLIS, og siden har der været masser af topresultater , ikke kun på hans slag, men også hos andre, der har købt duer hos Sakis. De senere år har Sakis duerne vist sig at være ekstremt gode på one loft race i hele verden.

Besøgets store personligheder: Sakis og Christian. Sakis står med MEEUWKE 12, der er en datter af Ludo Claessens fantastiske “Super Krak 69 x Golden White”. Det er en fantastisk hun, som er slagets stamhun, og moder til en lang stribe af vindere. Ikke kun hos ham, men nærmest over hele kloden. Jeg kan ikke lige huske, hvad Christian står med, men han smiler da pænt.

Jeg tror, i nu har en fornemmelse af, hvordan hans slag er passet ind mellem nogle ret høje huse. På alle de slag, vi besøgte, var der en udbygning med voliere foran slaget. Her meget flot lavet.

Alligevel er enkehunnerne nærmest pakket ind i en krog. Han flyver med 30 par duer i total system, men hannerne får han ikke meget ud af, hvorimod hunner er formidable. De flyver hver lørdag på 300 eller 600 km.  Her er de mere undersøgende, Villy og Hans Henrik  i gang med studere enkerummet. Bjarne Straszek er også på vej.

Vi fik lov til at håndtere hans topduer, og det er dejligt. Det hvide hår nederst i billedet til hører Villy, som altid er i front og får noget sagligt ud af turen.

Tja, vi stod tæt i gården. Sakis var meget gæstfri, vi fik kaffe og flot kage. Så er han også en flot fyr med et smukt hår, så de kvindelige deltagere fik lige lidt ekstra at se på her.

HJ.