Sammenhængskraft og et bryggeri.

Så fik jeg også det nye brevdueblad. Her havde flere ordet for at tilkendegive frem til det ekstra ordinære Rep-møde i Brædstrup. Jeg falder – i bogstavelig stand – over Erik Dybdals overskrift “SAMMNENHÆNGSKRAFTEN”. Den har han efterhånden brugt i flere år, så man kunne da forvente, at den også havde været i brug hin dag i Sekretariatet.

Det var jo vandvittig fuldstændig at glemme den, og få alle de andre i HB til at nedlægge deres mandat. Erik, du er ikke længere værdig til at bruge dette meget krævende ord, og du burde være så stor, at du nu trækker dig tilbage, Du skal heller ikke beskylde alle de andre for at bruge mange penge på et ekstra ordinært møde, det er dig, der er årsag til det.

 

Det var så det. Godt, vi snart får nye tider.

På busturen blev der ved det sidste besøg fredag eftermiddag udvist stor sammenhængskraft. Vi skulle besøge et gammelt og hæderkronet bryggeri. Belgien er jo øllets hjemland, så selvfølgelig, når vi lige kunne få tid til det.

Her indledningen til besøget. Det gamle bryggeri var blevet renoveret, og vi skulle igennem en vandring i det gamle. En ældre, meget højtidelig mand, skulle vise os rundt. Han startede med at bebrejde os vor forsinkede ankomst, men ellers var han tydelig og spændende under hele rundgangen. Vi måtte op på de gamle lofter, hvor vi godt kunne se, at der har været anvendt knofedt og mange timer for at få det hele til at give øl. Derefter blev vi hentet ind i de nye lokaler, hvor man nu på mere moderne vis bryggede øl.

Først stødte vi på noget af de gamle.

Her de nye kedler.

 

Det var faktisk spændende at opleve, og vi fik efter rundgangen en lille palet, som kunne bruges til at få et krus af det nye bryg. Vi blev bænket i en meget charmerende ølstue. Her smuttede flere yndige unge piger rundt for at betjene os. Det var hyggeligt, og øllet smagte rigtig godt. I en lille købmandsbutik uden for, kunne vi købe nogle flasker af de skønne dråber med hjem. Min kone kan godt lide en øl i ny og næ, så jeg måtte have nogle flasker med hjem. Vi havde kun  kort tid til dette skønne besøg, for bussen ville have os med hjem til hotellet. Her fik vi en lille god middag og fik drøftet de slagbesøg, vi havde haft i løbet af dagen.

HJ.