Skønne flyvninger i lørdags.

Vesten vinds vejret var lige noget duerne kunne lide. Mange steder kom de hurtigste over 1500 mpm., og hjemkomsterne var tætte. Det var godt for duernes selvtillid og bestemt også for vores.

Regionsvinderne rundt om i landet viste, at de brede slip muliggjorde vindere i hjørner eller områder, som normalt ikke får vindere i vestenvinden. Det var især på sportsflyvningerne, det var tilfældet.

I region øst var der følgende vindere:

90: Bendt Nielsen i 009.

94: Bo Sørensen 242.

92: Ole Nielsen 081.

Region Nord:

90: Lars Hansen 224.

94: Larsen 068

92: Kim Høgedal 170 ( 2 unger )

Region Syd:

90: E.M. Rasmussen 056.

94: Johs Markussen 055

92: Johs Markussen 055 ( 4 unger ).

Landsflyvningen blev ændret til en overnatter på grund af vejrudsigten-

Landsvinder blev Brøbech & Steenberg 073.

Stort tillykke til alle vinderne.

Når jeg kikkede i resultaterne rundt om, faldt jeg over Sofie Irene Thomsens resultater med ungerne. Den ret unge pige har virkelig fået tag på brevduerne. Hendes unger fløj godt sidste år, og i år er det nærmest blevet endnu bedre. Sofies far er medlem af 111, Vejen og ved hans auktion i Supercuppen sidste år var det Sofie, som tog duerne ud af burene. Det var virkelig en fornøjelse at sidde og se på. Hendes måde at holde duen på var særdeles professionel og viste i høj grad at hun kan lide duerne. Kunne hun blot fortsætte i brevduesporten i mange år. Det har vi stort brug for. – Tillykke, Sofie med de flotte resultater med ungerne.

På hjemmefronten var der meget at glæde sig over. “1010” lagde for på sportsflyvningen med den sædvanlige tip-top præstation – hendes oldefar er “255”. Hun havde denne gang vores Van Den Bulck han med. Han har efterhånden mange topplaceringer. De blev dog begge besejret af Michael Th., som havde to lidt foran vores, men de 4 fire første i sektionen er en sjældenhed for os i det nordlige. På den åbne måtte vi dog lægge os for de sydlige duer. Vi fik dog “122”- halvsøster til 1010- ind som nr. 20 i sektionen. Det var hendes første start siden kuldsejlingen på sydøst flyvningerne, så det var dejligt. Så var det ungernes tur, og dem havde jeg store forventninger til. Der var dog mange unger med hjem i front, så de væltede jo nærmest ned fra himlen. Vores er de sidste, som kommer, og de har åbenbart spildt nogle få sekunder hist og pist, så der var mange serier lige foran vores. Jeg tror dog at de 7-8 første når med i opgørelsen. De første var stort set de samme røde unger som i sidste uge – dejligt. Med undtagelse af én var de alle hjemme til middag. Den sidste kom først ved 17 – tiden, hunungen efter 1010, så jeg kikkede noget efter den i løbet af eftermiddagen.

Sidst på formiddagen kom så vores bedste resultat i år. På sportsflyvningen vandt vores 191 i sektionen og var nr. 2 i regionen. Flot af ham. Han har nu placeringer som nr. 1 – 4 – 5 – 5 og 7 i sektionen. Flot af en ét års. Han er søn af føromtalte “122”. Vi blev dog også 7 og 10 i sektionen på denne flyvning.

Den åbne flyvning fra Minden gik til Broager ved Heine Plath. Den åbne i sektionen fra Halstenbek gik med en stribe til John Engel i Haderslev, mens ungerne landede  som en stribe hos Meldgaard & Jeppesen, blandt andet med flere Van Den Bulck unger.

Når vi nu er ved disse Van den Bulck duer, som nogle af os har investeret rigtig mange penge i, så fik de et ekstra “Bust” i slaget i Belgien  ved Henrik og M&C. Da vinterunger blev sendt til Belgien, var der også en bb. hununge efter det par, jeg har gående nede hos Henrik, og som er ophav til alle de røde unger, som kommer fremragende hos mig. Denne unge lave et virkelig topresultat dernede i lørdags. Den deltog på en flyvning med 7.756 duer. Ud af dem blev den nr. 263, i zonen var den 15 ud af 1219 unger, og i klubben blev den nr. 4. – Afstand 415 km. Jeg skylder lige at fortælle, at mit par er indkøbt hos Mark Skovbo, som også har investeret mange penge i disse duer.

Det bedste er dog, at disse duer ser ud til at kunne være en gevinst også i Danmark.

HJ.