Skøn tid nu.

Nu er vi vel alle i gang. De fleste med æg i rederne, men også nogle med unger i rederne. Så er der alle vinteravlerne. De er vel ved at dressere ungerne uden for slaget. Nogle lader dog vinterungerne gå nogle måneder i voliere, før de lukkes ud i det fri. Det skulle være nogenlunde muligt, og man slipper for vores evige plage, Spurvehøgen. Den er der rigtig mange af i øjeblikket. Flere gør ophold her, når de er på træk.

Vi har haft vores hunner ude en halv time næsten hver dag hele vinteren. De har fløjet uafbrudt og aldrig løbet rundt i have eller på marken. Det er gået fint. Da hannerne var vel stillet i deres reder forsøgte jeg også at lukke dem ud, så de unge kunne lære deres nye indflyvning. Det sagde omgående smashs, og vi var to stk. færre. De flyver nemlig ikke på samme måde, som hunnerne, men vil gerne løbe lidt rundt i haven eller på taget. Desværre var der ingen hanner i overskud, så for at kunne flyve med de to hunner, som pludselig blev uden mage, så måtte jeg ud og købe et par hanner på Brøbechs auktion på M&C. To skønne Flor Engels hanner, som skal være oppassere i sommer. – Lidt bøvlet, for de kan jo ikke komme med ud. 

I går lod jeg så det ene af vores flyveslag få fri udflyvning et par timer over middag, mest fordi de unge hunner skulle vende sig til en ny indflyvning. Det gik fint. De fløj en del, og jeg var til stede i haven. Næppe havde jeg dog fået dem ind, før den lille spurvehøgehan slog et smut forbi og landede i et nabotræ. Så må hunnen også være i nærheden, men den så jeg først her i formiddag, hvor den landede i et træ uden for mit kontorvindue. Man bliver lidt rystet, så der har ingen duer været ude i dag.

Jeg har flere gange nævnt mit brug af BS og Belgasol i vandet for at dræbe eventuelle tricomonader i duerne. De kan være synlige som gul knop i svælget, men de kan også være i indre organer, hvor de ikke er synlige. Jeg har givet kombinationen i 7 dage. Man kan også gøre det, mens duerne har unger. Der er unger i næsten alle reder nu, så jeg har skiftet til at bruge Start Plus og så lidt mere All in One.

I søndags sluttede så auktionen på Pipa over duer fra danske opdrættere under navnet ”Best from Denmark”. Der var 27 ældre duer fra henholdsvis Bent Th. Pedersen, Lars Andersen og brdr. Brøbech under hammeren. Der var flere af disse slags topduer med. To blev solgt for hver 2000 euro og gennemsnittet lå over 5.000 kr. I mine øjne var det da ganske pænt. Vi kan ikke forlange de skyhøje priser, når vi bor i Danmark, selv om duerne og deres præstationer er fuldt på højde med de duer, der når de skyhøje priser. Sammenlignet med de priser, som andre slag i Holland og Belgien, der ikke tilhører den himmelvendte kategori, opnår, så er det nu ganske flot af danskerne. Så tillykke med resultatet.

På M&C er der nu godt gang i auktionen over duerne fra Jos Joosen og Jos & Jules Engels. Skønne duer med store resultater i både Belgien og Danmark bag sig. De slutter på søndag.

En helt ny auktionsside har imidlertid set dagens lys på adressen www.foyauctions.eu. Det er Mark Skovbo, som står bag. Det er hensigten, at en vis procentdel af salget skal bruges på at arbejde for unge og nye medlemmer, bl. a. ved at lave kurser for dem. 224 har sat sit klubhus til rådighed for arbejdet. DdB lavede for mange år tilbage sådanne kurser, hvor kursisterne faktisk var på studiebesøg hos mig i Viuf. Der er flere af de fremtrædende brevduemænd i dag, som slog sine folder på dette kursus. Hvis jeg ikke husker helt galt, så var bl.a. Bjarne Borresen med. Det står helt frisk i min erindring, at den ene af kursuslederne, Poul Jørgensen, DdBs næstformand på daværende tidspunkt, bad kursisterne om at lægge mærke til mit brug af aviser i redebunden. Det medførte naturligvis et spørgsmål om, hvorfor, jeg gjorde det. Mit svar, der gik på, at det gjorde rengøringen lettere og avissværten holdt parasitterne borte, var blevet debatteret vældigt om aftenen. Hvis ikke jeg i de senere år har haft automatisk udmugning, så ville jeg også have brugt aviserne i dag.

 Jeg kan kun ønske Mark held og lykke med initiativet. Prøv at kigge ind på siden.

HJ.