Søndagshjørnet

Jeg havde hele sidste uge fulgt med i preauktion over de duer, som blev solgt i Nykøbing Mors i lørdags. Navnene var gode. Houfflijn fra Belgien. Et slag vi for nogle år siden besøgte med MVL-bussen. Vi solgte også duer fra slaget på Kolding Brevduefestival om efteråret efter denne tur, så jeg vidste, at det er langflyverduer af meget høj klasse. Desuden var der 24 duer fra M&C Breeding Loft, hovedsagelig med Gaston Van De Wouwer.

På preauktionen gik det ganske fint. Duerne fra M&C holdt 1000 kr. i snit, mens Hofflijns var mere beskedne med 600 kr. i snit. Der var derfor lidt spænding før liveauktionen. Jeg kunne ikke være til stede, men fik over telefonen en melding om, at det overraskende var endt med 2300 i snit for Hofflijns og 1300 for M&Cs. Det var noget af en kovending, som jeg naturligvis straks spurgte ind til. Prismæssigt er det jo en flot auktion, men hvorfor ikke højere live bud på de danske duer. Det købende publikum mente imidlertid  ikke, at de var klar og færdige med f. eks fældning. Det var derimod tilfældet hos de belgiske duer, som stod flot.

Det var måske vores held, for vi eller rettere Bodil havde et preauktionsbud på 1000 kr. på en halvbroder til Yohan Blake. Denne topflyver er så flot, at selv Bodil betages af den, og hun er også meget tilfreds med halvbroderen i slaget nu. Den mangler kun én slagfjer og er klar til avl. Det var så endnu et held.

Så kom der nyt brevdueblad til weekenden. Jeg har læst det meste nu, og jeg er meget betaget af artiklen fra John Bredahl i Rødby. Den er noget anderledes end normalen for mesterskabsartikler, så læs den og har du gjort det, så læs én gang mere. Den er virkelig flot med en hel masse ny input til sporten. De øvrige artikler er dog også rigtig gode, så det er et superblad denne gang.

Fortsat god weekend.

HJ.