Sol og varme.

Åh! Hvor lifligt. Så er det endda meget rent vejr uden lummervarme og stillestående tordenluft. Det ser ud til også at blive sådan på lørdag. Vi skal glæde os, men det er ikke så let vejr for duerne.

Det lyder underligt, at dette skønne flyvevejr ikke også er en liese for duerne at flyve i, men det kræver meget af duernes træningstilstand og form. Østenvinden er på en måde også en meget elektrisk vind, uden jeg nærmere skal prøve at kloge mig på hvorfor eller hvordan. Det kræver en meget stor indsats af duernes GPS, og det betyder stort energiforbrug i hjernen. Duerne skal nok alle komme fint fra start om morgenen, men det store energiforbrug luller dem efterhånden i søvn. Så længe det mere eller mindre bare går lige ud hjemad, så går det, men kræves en større korrektion af retningen, så opstår der vanskeligheder. Man må håbe, at duerne til de østlige områder får sat den rigtige kurs ret hurtigt på flyvningen. Det kan fint lade sig gøre bare duerne ikke flyver med østlig medvind. Det er nok nogle af de vanskeligste flyvninger. Til på lørdag loves der i Tyskland og opefter øst til nordøstlig vind. Godt for det.

Noget andet er så, at de østlige vinde nærmest trykker duerne mod jorden, så de skal bruge kræfter på at holde sig i luften, hvorimod de vestlige vinde løfter duerne. Det er en smal forklaring, men jeg kan ikke bedre. Det er også underligt, for i stærk nordvestlig vind flyver duer jo langs jorden, men det er altså også noget duerne kan lide, hvis ikke de lige kan få en sydvestlig vind.

Jeg glæder mig til DdB flyvningerne, og mine duer er godt forberedte. De har fået to træninger i denne uge for at vænne dem til det meget anderledes vejr. De har fået en tynd blanding af elektrolytter (Hemolyt 40) samt B-vitaminer (BelgaBion). Når jeg bruger en tynd blanding betyder det halvdelen af, hvad der står på pakningen. Duerne drikker det hellere, når det er lidt tyndere, men husk, hvis det er medicin, det drejer sig om, så gives den dosis, som står på pakningen.

Til Soltau sender vi enkehunnerne 13 stk. og til Hannover kun enkehanner 10 stk. resten kommer med til Zarrentin, som vi flyver i sektionen. – Sikke et vejr at sidde og vente i. Jeg håber, I alle vil få en fortræffelig dag i haven eller kolonien.

HJ.