Solsorten

Solsorten har også bygget rede. En mærkelig fugl. Havens vagtfugl, irriterende om man vil, men måske til stor gavn for de andre fugle i området. Ikke for duer, der kommer hjem fra en østenvindsflyvning. Solsortens skrigeri kan holde dem oppe, meget irriterende. Den er sky, som bare pokker, men bygger rede tæt på vore huse. Vi har igen én i hjørnet mellem garage og hus, sådan set genialt, men hver gang, vi går ud for at hente bilen eller går til duerne, så forlader den skrigende sin rede. – Har du sådan én i dit dueslag?

Det kan hænde, at vi får sådan én tillagt eller købt. Så går den til lodret arkivering.

Det er ikke let at træne med duerne i disse dage, hvor vejret er ganske uegnet. Vi har dog været ude med duerne 5 gange, men kun kørt ganske kort. Jeg synes, det var nødvendigt, at hunnerne fik prøvet det, før de igen skulle skilles fra hannerne.

Vi adskilte i går, og nu er det til at høre, når man låser slaget op. Hunnerne forsøger at storme tremmedøren. Det er ikke så rart, men om nogle få dage får de lov til at flyve ud, og så er det, som om de er klar over tilværelsen og falder til ro. Hannerne ruger videre på æggene så længe de gider, og for nogle af dem kan de godt blive på æggene et par dage. De kan også trænes under disse vilkår, men vejret er ikke til det i dag, og bliver det sikkert heller ikke i morgen lørdag. Herefter sætter vestenvinden i gang, og det vejr kan duerne lide at flyve i.

Vi er gået over til kun at fodre med Gerry Plus, og det fortsætter vi med at bruge frem til DdB flyvningerne.

Meldgård har fået nogle probac produkter hjem fra firmaet Dr. Brockamp i Tyskland.  ”Probac 1000” er et produkt til stabilisering af tarmfloraen + elektrolytter. Det kan opløses i vand, og duerne drikker det gerne. Jeg tror flere andre i Danmark har brugt det i flere år. Vi lyttede i sektionen for godt en uge siden til et udmærket foredrag af Villy Pedersen, Esbjerg. Han har brugt dette produkt i flere år. Han har haft det med hjem fra besøg på Kassel messen. Det andet produkt C-M-K er helt nyt. Et Carnitin-Magnesium-Komplex. Det skulle forebygge muskelkrampe efter flere timers flyvning. Det er sikkert godt at give til duer, der kommer lidt bag efter på træningerne. Det er et flydende produkt til vandet, og duerne drikker det gerne. Jeg vil da prøve det til afveksling for husholdningseddike, som vores duer ellers får hver dag i vandet.

I år har vores unger opholdt sig i sputnikken en uges tid for at lære omgivelserne. Nu er de kommet helt ud, og det virker, som om denne uge også har gjort ungernes vinger stærke nok til, at alle prøver flyveevnen af rundt om slaget og i haven. Jeg håber de alle går virkelig i luften på samme tid.

De har også fået serveret badevand lige foran slaget, og det tog de godt imod. Vi må naturligvis overvåge denne aktivitet, så ikke spurvehøgen tør angribe.

Jeg er kommet af med en del unger til lotterier, og jeg håber, vinderne vil få succes med dem. I morgen drager jeg så af til Dapirace i Aabenraa med 4 unger til Oneloftslaget. Jeg drømmer naturligvis allerede om de 150.000 i første præmie.

HJ.