Som fjerene dog flyver!

Tja! De sidste 22 eller 23 år har Tommy og jeg på denne lørdag været på årets oplevelse – med MVL-BUSSEN til Holland eller Belgien. Nogle få gange har vejret været som i Danmark i disse dage. – Pokker tage den Corona.

Nu må vi nøjes med at feje fjer sammen både morgen og aften i slaget. Det er da godt, at duerne smider dem lystigt, så vi får nogle flotte eksemplarer om en tre ugers tid. Hos mig kommer det nok til at fortsætte lidt længere, da jeg har 11 sensommerunger efter Van den Bulck duerne gående i et rum for sig. De er dog gået hurtigt i gang, så de næsten kan være klar til vinteravl, som jeg har spekuleret lidt på.

Derfor har jeg også været i gang med at sætte de ældre hanunger ind i det ene af mine to flyveslag med 9 reder.

Samme dag så det sådan ud. Ro og overblik. Bulck duerne har en ganske anden psyke end nogle af mine gamle blå duer. Læg mærke til rede 3 oppe i hjørnet. Ingen har endnu forsøgt at indtage den. Sidste år var der 3 blå, som alle mente, at de skulle være der. En rb. Bulck var allerede installeret i reden, så den måtte jeg hjælpe med at holde fast. De tre fik en anden rede, men blev de nervøse eller bange, og det havde de let ved at blive, så drønede de op i rede tre. Det kom til at koste 1. kuld fra parret der. De tre blå hanner fløj nu ganske habilt om sommeren, men jeg gider ikke det bøvl, som deres gener/sind kan påføre livet i slaget, så de er alle lodret arkiveret.

De nye Bulck hanner har ikke de gener, dog uden de bliver passive af den grund. De 7 her gjorde det rigtigt godt på alle ungeflyvningerne, så jeg har store forhåbninger. Specielt to af dem var i top 5/24 på slaget hver gang, de var sendt. På billedet er det hannen i rede 4, som er efter “BULCK KING”, kat 10 på auktionen i Brædstrup her i februar. I rede 7 sidder så hanungen efter kat. nr 1 på auktionen “BROR FBI ODETTA”. Begge hanner har i sommer været parret med to søskende fra grundparret, der har avlet nede hos DINO & HENRIK.

I rede 8 sidder en rb.br. han, som er helbror til “2323”, der har gjort sig særdeles bemærket på slaget i Belgien på de sidste nationale ungeflyvninger med afstand over 500 km.

Hunnen i mit grundpar er avlet hos Mark Skovbo i 190. Hvis I har kikket ind på M&Cs aktionsside, så har han netop nu 7 Bulck unger på auktion, og I vil se, at de ligner meget mine unger her.

De to sidste reder i B-flyveslaget bliver også besat med røde Bulck hanner, men de skal lige parres med nogle bestemte hunner, inden de kommer ind.

Jeg har fulgt lidt med i debatten om ændrede sektionsgrænser og forslag til ny flyveplan. Det er klart og naturligt, at de, der ved de nye streger, får meget svært ved fortsat at fylde præmieskabet, stritter voldsomt imod . Jeg kan læse i Brevduen, at 055, Vejle ikke kan lide udsigten til at flytte hjem til sektion 32. Det er jo mine forhenværende venner, som i 2006 begik brevduehistoriens største svinestreg ved at smide mig ud af foreningen. Det betød, at jeg siden da har befundet mig i sektion 32, som er en meget venlig sektion, men langt stærkere end sektion 33. Det gjorde virkeligt ondt på mig, og jeg er aldrig kommet over det, og jeg burde vel nu, med udsigten til at få min gamle ungdomskammerater tilbage og lege med, gnide mig i hænderne. Det gør jeg imidlertid ikke, for det bliver svært for dem, og der er ikke så mange tilbage af dem, der dengang påførte mig den ondskab.

Kommer det til at ske alligevel, så får vi en god sektion 32, hvor medlemmerne i 055 kan se frem til bl.a. at få nogle rigtig gode sektionsflyvninger og en kammeratlig tone til møderne. Vi vil gerne modtage Jer i 32.

Noget andet er så, at der meget snart skal trækkes nye streger, for efterhånden, som vi dør ud, så bliver de nuværende sektioner få små medlemsmæssigt.

Desværre fornemmer jeg, at der rundt om er medlemmer, som synes, at vi bare skal lade stå til over for Corona Krisen. Det er selvfølgelig lettest bare at sætte sig og se på i stedet for at kæmpe for vores organisations udvikling. Jeg vil kraftigt støtte HB i dens arbejde med at finde de rigtige streger og den bedste flyveplan.

Ikke mere nu, jeg skal se cykelløb.

HJ.