Stammegennemgang 2.

I flere år kørte det jo fremragende med blot de indkøb, jeg havde gjort fra Villy i Esbjerg. Disse duer passede fremragende til den gamle blå stamme. Efterhånden var duerne særdeles linjeavlede, og jeg begyndte at overveje, om jeg skulle finde nogle topduer til indkryds.

Busturene til Belgien havde også givet inspiration. Først to gange med sektion 33 og siden hvert år med MVL-bussen. I 1998 havde Henrik en auktion i Aabenraa over duer fra Flor Engels og Flor Vervoort. Det var to meget stærke slag i Belgien på det tidspunkt, og Flor Engels duerne var linjeavlet på samme måde som mine egne, så det var dem, jeg stilede efter i første omgang. På auktionsdagen faldt jeg dog mere for Flor Vervoort-duerne. Jeg husker, at de var i langt bedre form end Engelsduerne, som virkede lidt overfede. Det endte derfor med, at jeg købte to dejlige Vervoort-hunner . Det skulle senere vise sig, at deres avlsværdi lå på et højt niveau. Jeg kunne imidlertid ikke få Flor Engelsduerne ud af hovedet, så da der et år senere var en auktion i Århus over duer fra de to samme slag, så var det Engelsduerne til at præsentere sig bedst, og jeg købte en b.tv.hv. hun tæt efter 231 linjen. Det blev starten til en fantastisk oplevelse med disse duer. Denne hun blev med det samme parret med 255, og den allerførste unge efter dem blev sektionsvinder to gange som ét-års. Det gav blod på tanden, og året efter lavede vi et dobbelt arrangement med Flor Engels duer. Først solgte vi halvdelen i Vejle på sektionsudstilling i sektion 33 og ugen efter i Aabenraa på sektionsudstilling i 32. Det var simpelt hen cremen, vi havde fået op. Michael Larsen og jeg besluttede at købe et superpar sammen. På Vejleauktionen købte vi ”Dronningehunnen”. På samme auktion købte jeg et par til Niels B. Grønvall. Dette par blev siden hen meget berømt for sit afkoms store evner. Det var også her Jørgen Nielsen kom og købte sin meget berømte blå han. Duerne kom temmelig højt op i pris i Vejle, så det havde vi vel også forventet ugen efter i Aabenraa, men her faldt snittet med over 1000 kr. Michael og jeg havde udset os en skøn broget han, som skulle danne par med vores indkøb i Vejle. Det senere så berømte superpar: ”Den brogede han” 023 og ”Dronningehunnen” 195 var i hus.

Her er hun så, “Dronningehunnen”, måske danmarks bedste avlshun gennem tiderne.

Vi købte imidlertid flere den dag i Aabenraa, og det var faktisk begyndelsen til ”Trekantens Avlscenter”, fremragende passet i mange år af Michaels far Søren. På en bustur købte Michael en datter efter ”178” – ”192”. I 2002 kunne vi ikke få lov til at flyve med duerne, og det betød, at man i Aabenraa hos MVL-cup var nødt til at sælge alle ungerne på auktion. Der var en skøn b.tv. han fra Flor Engels imellem, og den havde vi held til at købe. Det var ”1618”, som senere kom i parring med ”Dronningehunnen”. Det blev et fremragende avlspar, som i øvrigt er bedsteforældre til bl.a. ”Regionalen”-485, og i øvrigt til mange andre duer rundt om i landet. Michael havde bl.a. superstjernen ”1329” direkte efter parret. Som årene er gået, må Flor Engelsduerne nok betegnes som de bedste importer i de sidste 12-15 år.

Datter på “255” og en datter efter “Den brogede Han”/”Dronningehunnen”. “stjernetegnet”er mor til kat. nr. 35 “Præmieslugeren” og kat. nr. 51.

Prinsessen er datter på “den brogede Han”/Dronningehunnen. Hun var en fantastisk kapflyver på alle afstande. Hun var god på landsflyvningerne og beviste helt klart, at Flor Engels-duerne også magter de helt lange flyvninger.

“Manilla” som repræsentant for det andet superavlspar med “Dronningehunnen” “Manila” er mor til “Regionalen”-485 og “Rødkælken”.

På et tidspunkt solgte vi så duerne i ”Trekantens Avlsslag”. Hos mig var de for længst indgået i slagets grundstamme sammen med 255-linjen. For nogle år siden følte jeg, at jeg var gået lidt tør for Flor Engelsduerne, så jeg besluttede at indkøbe nogle nye fra slaget i Belgien. Det har givet et rigtigt godt pust til vores resultater de sidste par år. ”Bliss” har nok været det bedste køb, men de andre har også avlet meget tilfredsstillende.

På auktionen er det kat. 11 til 18. Jeg er overbevist om, at der ikke findes bedre duer til indkryds. 15 og 17 er de sidst indkøbte. Dem har jeg unger efter i ungeslaget, hvorimod de andre alle har avlet præmievindere.

I morgen noget mere om Flor Vervoort-duerne.

HJ.