Status på sæsonen.

Det var ikke bare en svær, men i syd også en voldsom sæson. Det var heller ikke let sidste sæson, så vi bliver på en måde nødt til at planlægge ud fra et meget lunefuldt vejr. Tænke anderledes, end vi gør i øjeblikket.

Som løslader i sektion 32, har jeg langt bedre vilkår end mine kolleger i DdB. Med langt mindre slip, er det selvfølgelig noget nemmere. Jeg kan ændre flyvningen, så den afvikles fredag, eller jeg kan lade opsamle lørdag og flyve søndag. Jeg holder hele tiden medlemmerne orienteret om mine tanker og handlinger på sektionens hjemmeside. Det er sikkert derfor, vi har haft gode flyvninger hver weekend i sektionen. Desværre har det så haft den virkning, at medlemmer har droppet DdB flyvningerne.

Vi har dygtige løsladere i DdB, og hvis de har nogenlunde samme forhold og muligheder, som jeg har, så ville vi også få flere gode flyvninger, og dermed flere duer i kurvene. Jeg ved godt, at man i HB nu slår sig i tøjret, for der findes nogle vedtagne regler, som skal overholdes og efterleves. Skråt dog dem, og lad løsladerne få eneret, så de kan handle ud fra ønsket om at få så gode flyvninger, som muligt. Jeg ved, at de alle skriver udmærket dansk, så de skal have en blok på DdBs hjemmeside, hvor de frit hver uge skal gøre kommentarer om løsladelserne, specielt inden slip. Det vil også lette beslutninger i sektionerne.

Jeg har tidligere i sæsonen skrevet, at meteorologerne burde på kursus i himlen. Man har på fornemmelsen, at de også gør mere ud af showet, end det faktiske vejr og især prognoserne. Se blot den sidste uge her, hvor de hverken kan få hoved eller hale i prognoserne. De er bedre til at vise, hvordan vejret så var. Det vil sikkert fortsætte, og så bliver vi nødt til at indrette os efter det.

Nu er mesterskabsoversigter, es – duer og medlemsoversigter kommet. Det er virkelig fremragende arbejde af Sekretariatet, og det er skønt at sidde med. Man får måske et lidt andet syn på en due, end den man har haft sæsonen igennem.

Mesterskabslisterne viser også nogle nye navne i front, og det er da helt rart at se. Jeg vil gerne lykønske alle de, der har sejret i mesterskabsopgørelserne.

Vi laver naturligvis også status i Viuf. Med 16 par kapflyvere kunne det godt have været en lidt uoverkommelig sæson. Vi gjorde nok rigtigt, da vi midt i sæson valgte nogle flyvninger fra. Vi har en forholdsvis ung samling, og efter en svær start i DdB og udsigt til dårligt flyvevejr, så undlod vi at sende duer til Osnabrück åben og Göttingen ugen efter. Det var lige efter disse flyvninger, at mellemdistancemesterskaberne blev delt i 1. og 2. division, så vi røg i 2. division, som vi så til sidst vandt. Jeg husker, at John Korsholm også vandt 2. division for nogle år siden. Det er nok ikke lige hensigten med denne deling. Vi undlod også Antwerpen, og blev alligevel nr. 6 til langdistancemesterskabet. En deltagelse kunne måske have givet en bedre placering, men den største sandsynlighed var dog, at vi var blevet lænset for et par gode kapflyvere.

Vi nåede 3 sektionsvindere og 1 regionsvinder. Vi blev to til sportsmesterskabet på mellemdistancen. Vi blev toer til alle 3 mesterskaber i sektionen med gamle duer. To af vores duer blev toer i es. due klasserne i Ddb. I sektionen blev vores duer dog vinder af alle 4 es. due klasser, så det er forholdsvist rart at evaluere sæsonen. Vi har på fornemmelsen, at vi har gjort det rigtige hele vejen igennem. Den nye sæson er allerede startet, men det vil jeg fortælle lidt om en anden dag.

Nu glæder jeg mig til DAPIRACE finalen på lørdag. Lige nu ser det ud til meget heldigt vejr, men ….. De har ikke haft det optimale vejr til at træne i, og den sidste Hot-Spot flyvning nåede de ikke. Til gengæld er der mange duer i finalen på lørdag. Over 1000 duer, det har jeg ikke oplevet før.

Vi ses.

HJ.