Stille nu…..

I takt med at vejret nu skifter ansigt, så er min hverdag pludselig blevet meget mere stille. Mine senfølger efter covid 19 i februar har bestemt ikke lettet på hatten. Ind imellem virker det som om mine lunger og ben nægter at fungere, hvorimod min hjerne og appetit ikke er påvirket, og når jeg sidder over for lægerne, så er de mundlamme. Det virker lidt skræmmende på mig, for bliver det overhovedet godt igen, for som lægerne kan udtrykke det: Det kommer du måske til at leve med, og andre har det værre end dig. Ja, ja, forhåbentlig ikke ret mange, og det må helst ikke blive værre for mig.

Foreløbig har jeg måttet melde afbud til MVL Bussen til Belgien. Det havde jeg ellers glædet mig usigelig til at deltage i. 22 gange i træk var Tommy og jeg med på den tur, så jeg kan roligt sige, at har man muligheden for at komme med, så stig på torsdag d. 22.sept. Besøget hos Yannik De Ridder, manden med Bulck duerne, havde jeg glædet mig meget til, og det gør ondt ikke at kunne være med.

Heldigvis er Bodils håndled blevet brugbart igen, så hun hjælper til i slaget med pasningen af duerne. Det er faktisk ret krævende i øjeblikket, hvor duernes fældning efterlader mange fjer på gulvet. Desværre fik vi besøg i haven af, formentlig en spurvehøge unge, som uden rigtig at kunne fange én af duerne blev ved med at forsøge, endda hen over hovedet på os. Det bragte naturligvis vores unger, som var ude den dag, i en kuldret tilstand. De sidste gik først ind lige før mørkets frembrud, og vi har ikke haft duer ude siden.

Vi har en rigtig fin flok unger, som når den sidste sortering er tilendebragt, vel tæller omkring 30. Jeg tilbringer en del tid med blot at være inde hos dem for at vurdere, hvilke der egner sig til at være sammen med mig. Det gør de fleste, for de modsatte er blevet fjernet i løbet af sommeren. Over halvdelen er, traditionen tro med Bulck duer, hanunger. Der er imidlertid kun 5 ledige reder i flyveslaget, så næste sæsons resultater kan stå og falde med mine evner for at udvælge de bedste til disse pladser. Den gamle blå linje har jeg naturligvis en vis erfaring med, og efterhånden også med Bulck linjen, og sommerens resultater på flyveslaget viste også, at krydsninger mellem disse to linjer virker meget talentfulde, så jeg burde vel kunne finde 5 fuldtræffere. De 4 er jeg nok ved at være overbeviste om. Der er to blåbrogede efter “191” vores Giessen han. Så er der en rødbåndet efter “2410” og endnu en blåbroget ren Bulck unge efter ét af vores grundpar på avlsslaget. Den sidste bliver nok en bb. han ,men hvilken har jeg endnu ikke besluttet mig for.

Helt anderledes ser det ud med hunungerne. Der har jeg brug for mindst 10, og det glæder mig, at der er rigtig mange skønne af slagsen i ungeflokken. Flyveduerne har ligget på gips æg siden vi stoppede. De er ved at gå af nu, så nu skal nogle af hunnerne arkiveres lodret, mens andre skal ind til de udtagne hanunger, så de kan parres og hun efterfølgende kan lede hannen ind i sin kommende rede i flyveslaget. Denne proces er temmelig vigtig.

Alle sæsonens mestre er vel blevet offentliggjort, så de dygtige kan glæde sig over en god sæson. Nu er det ikke blot vinderne, der kan glæde sig, for på de næstfølgende pladser er der mange som har haft en tilfredsstillende sæson. Det kan være vanskeligt at få det hele til at nå sammen til en 1. plads, og der skal sikkert også lidt held til i nogle situationer.

Via nogle super resultater i uge 32 lykkedes det os at vinde sportsmesterskabet i både DdB på den lange mellemdistance og i sektionen, hvor både DdB og sektionsresultater tæller med. Til sprintmesterskabet blev det til en 2. plads, kun overgået af Michael Th. Med vores 19 kapflyvende duer kan vi kun være yderst tilfreds. Ingen tvivl om, at vores satsning på Bulck duerne har hjulpet os meget på vej. De har hovedsagelig været indsat på de kortere flyvninger, mens den blå linje har taget sig af den lange mellemdistance.

Vores duer har også sat sit præg på es. due listerne. Vores super hun “2411” sætter sig solidt på sektionens es. due liste for hunner. Her tæller alle slags flyvninger med, altså allround. Hun opnår 15.116 point.   Hos hannerne besætter vi også 1. pladsen med “Bulck 2408” med 14.381 point. Han måtte blive hjemme i uge 32, da han i ugen før var påbegyndt kropsfældningen. Hos hannerne havde vi 5 blandt de 17 bedste og hos hunnerne måtte vi nøjes med to i toppen som 1 og 7. Vi fik ødelagt flere af vores bedste hunner i opstarten til sæsonen, hvor den kraftige nordvestlige vind gav flere kollisioner med ledninger og hegn.

I har set dem før, men nederst es. due vinderen “Bulck 2408”. Øverst “Bulck 2402”. Han lå faktisk i front det meste af sæsonen, men tre uger før  slutfløjt, måtte vi stoppe ham, da han gik i gang med kropsfældningen. Han nåede dog at blive 11. es. due med 12.060 point.

Til glæde for Mark Skovbo kan jeg fortælle, at disse to hanner begge har den hvide hun “Angel Ving” som bedstemor, og i øvrigt er rene Bulck duer.

HJ.