Stor glæde i vores forening.

Vores gode foreningskammerat, Holger Wittke, slap sidste mandag fri af veterinær karantæne. En tidligere arbejdskammerat havde besøgt Holger, og nogle dage efter, fik han konstateret “Papegøjesyge” ( ornitose). Så var Holger i karantæne. Konklusion: Hold “ikke-brevduefolk” væk fra Jeres dueslag i sæsonen. Holger brugte hele sidste uge på at træne duerne på 60 km. Alle duerne blev sendt på den korte mellemdistance fra Zeven. Det gav pote, og de tre første i vores område var Holgers genopstandne. Mange af hans duer kom godt, så stort tillykke og velkommen tilbage i konkurrencerne.

En anden god oplevelse i weekenden var sponsorflyvningen fra Hof. Der var høj varme, men god vind for duerne. Det betød temmelig høje hastigheder og et stærkt fronttræk op over Fyn og det østlige Jylland. Det var et træk lidt anderledes end det normale, men dog alligevel ganske logisk. Trækkets ydersider fik det lidt svært, især på Sjælland var hastighederne noget lavere. I mine øjne lidt ærgerligt. I Vestjylland gik det lidt bedre.- Meget godt, at der jo også er konkurrencer i grupperne og sektionerne. Der var næsten 2000 duer afsendt, og det viser, at når der er gode præmier at flyve om, så kommer de mindre slag også ud af busken og deltager. De mindre slag har behov for, at kunne bruge duerne hver weekend, og så vil de ikke anvende deres bedste duer på de ordinære langflyvninger blot for at flyve om diplomer. Det gælder for mit eget vedkommende. Jeg var dog med fra Hof med to duer, og var af sted torsdag til central indlevering i Vejen. Det var en hyggelig aften, som jeg gerne kører nogle km. ekstra for at deltage i.

Og så til Podiet:

1. Frank Jensen 046 

2. Jørgen Sørensen 117

3. Frank Jensen 046.

Stort tillykke til både Frank og Jørgen.

I sidste uge tildelte jeg Frank en “Rose” for hans flotte resultater fra

Baden Baden. Men nu må det blive til en stor buket – fremragende, Frank.

Vi havde jo også kort mellemdistance i weekenden. Vi fløj fra Zeven, og her var “trækket” inden for rammerne. I vores gruppe minus Fyn sad de første i Aabenraa med 5 første hos John Engel, der fortsætter sin ganske fremragende sæson. Stort tillykke, John. Sektionens sportsflyvning fra Zeven havde også John i front med to duer.

I Viuf-haven havde vi igen en ganske god lørdag. Det blev til to områdevindere og 2 x nr. 3 i sektionen. Vores tophun i år – “2401” var med i Hof, og hun kvitterede med placeringer som nr. 3 i sektionen og 41 på landsplan. Vores topdue fra sidste års sponsorflyvning fra Giesen, “191”var ikke så heldig i år, og ankom først søndag morgen. Han havde det ikke godt og har givet vis været nede at drikke noget lidt uheldigt væske. Han er dog ved at være på hægterne igen, men får nok fri for i år. På den korte mellemdistance var det et par af de rødbåndede rene Bulck hanner, der landede først, men vores to unge talenter “502” og “504” var igen med fremme.

Vejret er meget foranderligt i øjeblikket, men lad os håbe på gode forhold næste lørdag.

HJ.