Store auktioner på M&C.

Vintertiden behøver ikke være en kedelig tid for brevduefolket. Selv om man ikke ønsker eller har råd til at købe nye duer, så er det dog meget spændende at følge med på auktionerne. Det gælder både liveauktioner, hvor man kan komme og få en hyggelig snak og nogle gode duer i hånden, eller online auktioner, hvor man kan følge med i en meget fin omtale af mange forskellige slag i Holland, Belgien og naturligvis også Danmark.

Vi kan være lidt stolte over, at M&C følger rigtig godt med på markedet, hvor Pipa i Belgien nok må betragtes, som den førende. Pipa bringer også mange artikler om brevduesporten overalt på kloden. De store navne i sporten beskrives, hvad enten de skal have duer på auktion eller ej. For at følge med her kræves en vis sprogkyndighed. Heldigvis kan vi læse flere af artiklerne på Pipa-agent, Poul Stærkærs hjemmeside, www. staerkaerduer.dk, oversat til dansk. Prøv hans hjemmeside.

Ind imellem hører jeg brevduefolk forarges over de mange auktioner. Jeg har nok på fornemmelsen, hvad der bygger en sådan holdning op hos disse mennesker. Det er lidt synd for dem, for vi har alle en periode her om vinteren, hvor vi bygger en lille drøm op i fantasien. Vi vil gerne blive bedre på sommerens flyvninger, og dertil kræves måske også lidt blodfornyelse i form af en lille ny due. Sådan er det hvert år, for selv om vi skulle få lidt fremgang på resultaterne, så vil vi hele tiden bare videre, og godt for det. Det er det, der holder liv i brevduesporten. En lille ny due behøver nødvendigvis ikke være en indkøbt, for der er rig mulighed for at få en via foræring, vennetjenester og lotterier. På den måde er det ikke nødvendigt med en stor pengepung for at få del i drømmen, men for dem, der har råd og lyst, så ligger der mange muligheder på auktionerne.

Da jeg sidste år var nødt til at sælge alle mine avls-og flyveduer forsvandt mange års visioner om at udvikle min bestand. Jeg havde ikke forventet, at det ville efterlade en formelig tomhed hos mig. Min drømmeverden med mange visioner var pludselig mere eller mindre slukket. Efter en svær hofteoperation i foråret er jeg heldigvis atter på fode, om man så kan sige, og min drømmeverden kræver ”action”. Jeg skal på ingen måde have så mange duer igen, men nogle få par til ”at tænde ilden igen” må jeg have.

For 14 dage siden piblede så to meget interessante auktioner op på M&C. 11 duer fra Hok Engels (Jos & Jules) og 25 fra Marcel Aelbrecht. M&C havde selv været nede for at udvælge ungerne hos Hok Engels og de havde været hos Pipa for at gennemse ungerne fra Marcel. Alene det bragte auktionerne et niveau op.

Hok Engels er et udpræget danskerslag, ganske enkelt af den grund, at duerne fra dem nok må betegnes som nogle af de mest skarpe importer til landet de sidste 10-15 år. Vi læser og hører om deres resultater på mange mesterslag. Hos os har de i mange år været meget effektive og i kryds med Flor Vervoort og 255-linien har de skabt fundamentet.

Marcel Aelbrecht har flere gange udmærket sig ved at vinde det belgiske generalmesterskab (2005 og 2006). I 2006 var han 1. nat. mester på lang og havde 1. nat. es. due på lang. Helt fantastiske resultater på duer af afstamning De Rauw – Sablon.

I de sidste år har Hok Engels haft kanonsucces med indkrydsning af en han – ”Marcel” fra netop Marcel Aelbrecht. Faderen til denne han er den verdenskendte ”Perpignan”. På Marcels auktion hos M&C fandt jeg to hunner, hvis fædre er halvbrødre til ”Marcel”- netop efter ”Perpignan”, så derfor fødtes idéen om at lave den kobling her i Viuf ved at købe de to hunner og to hanner på Hok Engelsauktionen.

Det gik fint i lørdags, hvor Engelsauktionen sluttede. Jeg fik købt de to hanner, hvis stamtavler og udseende føltes ideel til hunnerne. Duerne på denne auktion blev solgt for 4.000 i snit. Et meget flot resultat. Om søndagen skulle jeg så have de to hunner hjem, men det blev særdeles brydsomt, for rigtig mange ville også købe dem. I det hele taget var der stor rift om alle duerne på denne auktion, og her var det nok ikke udelukkende danske budgivere. Den første hun måtte jeg desværre slippe, da mit bud på 1200 euro ikke var nok. Jeg indså, at jeg ikke kunne hente dem begge, hvis jeg skulle se julegaverne i øjnene. Jeg foretrak dog også den anden, hvis endelig det skulle være. Den måtte jeg dog også kæmpe for, men hentede den for et bud på 830 euro. Nu glæder jeg mig så til at få duerne hjem, så jeg kan vurdere, hvilken af hannerne, hun skal have. – Endelig kommer der en auktion mere på Hok Engels mellem jul og nytår, hvor jeg vil kunne købe en hun til den anden han. – Duerne på Marcel Aelbrecht auktionen holdt et snit på 5.511 kr. – Det var i mine øjne flot, og jeg håber, det har givet M&C mulighed for en anden gang at få sådanne duer under hammeren.

BEL13-6096614

BEL13-6096379

BEL13-4011750