Super ferie.

Det var 31. gang vi holdt vores årlige ferie på hotel Altamar, Gran Canarien.  Der har aldrig været så varmt, som i år. Når jeg gik efter rundstykker om morgenen, var der 27 grader i skyggen, og ved middagstid omkring 30 grader. Samtidig blæste en mild brise ind fra Atlanterhavet, der i luftlinje ligger ca. 100 m. fra vores dejlige og store terrasse.

Når først kroppen har vænnet sig til den varme, så føles det meget dejligt. Vi nyder livet på terrassen. Midt på dagen under en parasol. Jeg læser medbragte brevdueblade eller måske nærmere Naturaltidende,  samt en bog. Jeg er generelt ikke så meget for Ad Schaerlaeckens. Nogle af hans provokationer er jeg langt fra enig i, men jeg læser ham altid. I artiklen Salon Duer dyrker han atter sin yndlings aversion: Hollandske og belgiske duer, og duer i gamle dage. Jeg har arbejdet med duer lige så længe som han, og jeg er slet ikke enig med ham. Duer af i dag er langt hurtigere, mere konstante og bedre på de lange flyvninger. Jeg synes bedre om hans artikel om store reder i det næste blad.

Ja, ja, selv om man er af sted for helt at slappe af, så kan hjernen ikke slippe det, den har arbejdet med i snart en menneskealder, så vi kan lige så godt komme tilbage til hverdagen.

Den er for mig blevet meget lettere med duerne efter avlsduernes afgang. Nu kan jeg koncentrerer mig om kapflyverne til den kommende sæson. Som det ser ud nu, skulle jeg få alle 9×2 reder besat. Jeg valgte at lade alle duer være parret til lige før vi rejste på ferie. Det har gjort, at jeg har fået nye par ind i alle rederne.  Vinteravl er jeg helt udelukket fra, idet flere af de gamle duer fælder fjer endnu. Vinteravlen sættes i gang nu i en del slag rundt om i landet. Jeg prøvede det også for en del år tilbage. Det betød tab af en hel årgang, men store resultater med de gamle. Det var helt uhyggeligt med høgens jagen på de ret ufærdige unger, som til sidst ikke turde komme ud af slaget. Nu holder man ungerne inde til de er blevet mere stærke i vingerne. Det kunne jeg også gøre, men alligevel, det er rart med den vinterlige ro, så er jeg mere sulten efter at komme i gang i februar.

I øjeblikket får duerne den sidste sæk af Mutine fældefoder, inden jeg går over til Gerry Plus med sorte majs og Diæt fra de nye Black Label blandinger. Det vil jeg fortsætte med frem til lidt før parringstidspunktet.  De får ingen medicin, blot lidt husholdningseddike i drikkevandet, og i øvrigt også badevandet. Bodil og jeg har hver sin flaske. Hun bruger det en del i madlavningen.

Foreløbig ser det ud til, at vi kan gennemføre udstillinger i år. I sektionen fortsætter vi succesen med 4 ét års og to 2 års til stadepris 50 kr. hvoraf 20 kr. går til udstillingen og 30 kr. til flyvekonkurrence til sommer.

Nu er det jo lige om folk husker tilmelding her pr. 1.dec.

HJ.