Super flyvninger.

Det blev lige de flyvninger, vi havde brug for. Solid nord vestlig vind, gav duerne noget at arbejde med, og det har givet nogle ekstra gode km. i vingerne. De fik ramt nogle regnbyger undervejs, men de betyder ikke det store i det friske vejr, ud over at nogle af duerne satte sig til at nette fjerene, inden de gik ind.

Der var dejligt mange duer med, selv om nogle sektioner ikke kunne undvære deres sprintflyvninger lørdag formiddag. Lidt ærlig, synes jeg, og måske også en for snæver forståelse for vores sports udvikling via hovedorganisationen. I vores sektion var der en lille privat arrangeret sportsflyvning med 4 duer.

Denne 4 duers flyvning benyttede jeg til at starte nogle af mine høgeangrebne hanner op. Alle Van den Bulck duer. De har kun været trænet ud på 40 km. Min tid i år har ikke levnet mere, så det kunne virkelig mærkes på dem efter hjemkomsten. Specielt én, fra én af de øverste reder, gav mere gas end nødvendigt for at flyve op, så den røg faktisk op i loftet. Tydeligt tegn på mælkesyre i kroppen. De gjorde det nu rigtigt godt, og de to første blev 12 og 14 i sektionen. Den første i øvrigt broder til den sidste år meget omtalte 2323 på slaget i Belgien. Han var i øvrigt også den første, som høgen angreb i Februar. Vinder af flyvningen var Arne Kjergård fra vores forening. Ham kender alle i det sønderjyske efterhånden.

Den korte mellemdistance fra Garlstorf blev virkelig en perle med en fantastisk sportslig udgang. Meldgaard & Jeppesen, med det vestligste slag i sektion og gruppe, havde de første 8 i gruppen mod 1306 duer, og i den vind. Det er simpelt hen stærk tobak, som man siger. Jeg blev glad, da jeg så dem, for det åbnede lidt op for mine muligheder. To af mine unge hanner viste også klassen og kom ind som nr. 12 og 14 i gruppen. Vinder i foreningen var igen Arne Kjergård, som nr. 9 i gruppen. Michael Th. havde også en stor dag med 8 hjemme i nogenlunde samme hastighed som mine. Jeg lagde også mærke til, at den gamle landsformand, Erik Dybdahl, var i front i sektion 33, om end lidt langsommere end mine, og så er han også én af de vestlige i den sektion.

Jeg læste på facebook, at der var fornemme resultater af Van Den Bulck duer igen. Vinder i gruppe 5 var således én af slagsen hos Mark i 190 Ikast. Men også Team Eriksen havde én i front som sektionsvinder på Fyn mod over 900 duer. Blandt Meldgaards 8 duer var de to super Bulcker “287” og “909”. De har ligget i top hver lørdag. Hos mig var nr. 14 i gruppen en ren af racen, og der var to mere med i opgørelsen. Det er ikke længere i Belgien, Holland og Tyskland, at denne stamme viser stor styrke, nu kan vi også konstatere det i Danmark.

Puh, ha’ har i set vejrudsigten til næste weekend i Tyskland.

HJ.