Super lørdag for 227.

Det sker ikke så tit, så derfor er vi meget begejstrede. 5 sektionsvindere på samme dag, er stort. Normalt finder det kun sted i Aabenraa, men i lørdags var vi tilsmilet. Med sydvestlig vind har vores duer lettere ved at holde farten op gennem sektionen. Vores vindere var Mich. Th (helt ustyrlig i år) på de åbne flyvninger dels fra Garlstorf, men også fra Minden med rigtig mange duer i front. Holger Wittke fra Minden sport, i øvrigt med en krydsning mellem 255 og Bulck, ja, den var fløjet hen til ham som unge. Leif Pedersen tog sig af den lange fra Gotha, og til sidst gik Garlstorf sport til os i Viuf.

Vores sektionsflyvninger fra Garlstorf gik smertefrit med pæne hjemkomster af de sidste duer, hvorimod Minden flyvningernes sidste 50 % havde en drøj dag. De første fløj med fin hastighed, så hvorfor trækker det så ud for den sidste halvdel? For mig ser det ud som om DdB løsladerne ikke tør bruge tiden fra 6 til 7 til løsladelser. I det tidsrum ligger luftfugtigheden ofte på 85- 90 %. Mine enkemænd bliver hver dag lukket ud kl. 6, og de flyver med stor velbehag, og det er der mange, der gør. På flyvningerne om lørdagen ville duerne med lidt tidligere løsladelse slippe fri for en time af den ofte kvælende varme op ad dagen. Desværre er vi nu på vej i den forkerte retning med hensyn til slip i de tidlige lystimer, men det bør være en lærdom for næste års sæson.

Når man sådan kigger efter superresultater i det ganske land, så falder man over bl.a. Brian Dalsgaard i Viborg, der har 1. og 3. i regionen  med 1479 duer på den åbne flyvning fra Uelzen. Fam. M&C – Marius & Kristin dominerer med flere duer i toppen på samme flyvning i Aalborg. De er i gang med en stor sæson. Mark Skovbo bidder også godt fra sig. Det var ikke nogen tilfældighed med DM sidste år. I min egen boldgade måske den skarpeste til nu: Michael Th. Larsen, som fuldstændig dominerer Region Syd på den åbne fra Minden. Kun Walid Shamri kan besejre ham med super flot resultat i 055.

Så var 055 igen med os på sektionsflyvningen fra Garlstorf, så derfor en analyse af områderesultaterne:

95 sport.

område 1. – Aabenraa

 1. Torben Juhl napper de tre øverste.

område 2. – Kolding

 1. Tommy & Henning.
 2. Holger Wittke.
 3. Tommy & Henning.

område 3 – Vejle

 1. Tommy Gydesen
 2. Tamer Shamri
 3. Tommy Gydesen

96 åben.

område 1:

 1. Meldgaard & Jeppesen
 2. Meldgaard & Jeppesen
 3. Torben Juhl.

område 2:

 1. Michael Th.
 2. Michael Th.
 3. Tommy & Henning

område 3:

 1. Tommy Gydesen napper de 6 første.

Begge sektionsvindere landede i område 2 – Kolding.

På trods af lidt nervøse afslutninger af vores duer, så var det nu rart at sidde i Viuf Haven. På sektionens sportsflyvning fra Garlstorf kom to duer sammen. Heldigvis var “Bulck 2408” med , og han reddede, hvad der var lige ved af blive en stresset affære. Hans makker var “Bulck/255 – 2142”, som ikke lige kunne tackle højden ved hjemkomsten. Det gik lige for 2408, og han blev således vores anden sektionsvinder i år. 2142 kom dog ned og blev nr. 3 i sektionen. Det var i øvrigt hans fjerde topplacering i området, hvor han har været 1,2,2 og nu 3. Det er da vist toptallent. De to næste blev henholdsvis 12 og 25 i sektionen. På den åbne var “fætter 2159” tæt på at nakke Michael Th. Han leverede en flot afslutning, men manglede lige små 10 sekunder. En tredjeplads var dog flot, og nok også lidt overraskende, selv om han har gjort det fint på de foregående flyvninger. På Minden sport skulle vores lille stjerne og regionsvinder fra Hannover få vores nerver ud på kanten. Normalt er hun vores bedste afslutter, men i lørdags kom hun højt og forsøgte flot at ramme sputnikken, som hun plejer, men der var for meget fart på, så hun kom ikke helt ned. Det gjorde hende temmelig nervøs, og hun måtte efterfølgende have en del forsøg for blot at komme ned på slagets tag. Hun blev nr. 6 i sektionen. Det var lidt synd for hende, men det hører med til gamet, og der har sikkert været mange andre duer, der missede lidt i afslutningen med sv. vinden i ryggen. Vi havde én med på den åbne, og den blev nr. 25 i sektionen. Ja, ja, ganske flot.

I øvrigt var alle vores duer hjemme i løbet af en halv time, så de er klar til ny start igen på lørdag.

HJ.